Özkes, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarının Diyanet İşleri Başkanlığını ''açılımlar koordinatörü olarak gördüğünü'' ileri sürdü.
 
''İktidarın, zorlandığı Güneydoğu politikasını Diyanet'e ihale ettiğini'' savunan Özkes, ''Sayın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı melelerin Diyanet kadrosuna alınması projesi, İmam-Hatip Liseleri ile İlahiyat Fakültesi mezunlarının by-pass edilmesidir. AKP'nin Güneydoğu'daki oy stratejisinin bir taktiğidir'' dedi. Özkes, şunları söyledi:
 
''Allah, bu yüce dini, AKP iktidar için kullansın diye göndermedi. Din, evrenseldir, tüm insanlığı gelmiştir, partiler üstüdür. Siyasi vesayet altına alınamaz. Diyanet, iktidara değil Allah'a yakın olmalıdır. Diyanet, iktidarın koltuk değneği değildir. Diyanet'i bu kadar siyasileştirmeyin.
 
Diyanet'i bu kadar kullanma süreci İslam tarihinin en büyük yanılgısı olur. Allah'tan korksunlar, Diyanet'i siyasete bulaştırmaktan artık vazgeçsinler.
 
Sayın Bozdağ'ın açıkladığı proje; Diyanet'in, siyasetin, en başta dinin genleriyle oynamaktır. Bu, sayın Bakan'ın haddi de değildir, buna hakkı da yoktur.''