PKK terör örgütünün Aktütün Karakoluna gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen 17 askerimizin acısı sürerken, saldırıya bir tepki de CHP Kuşadası İlçe Örgütünden geldi. CHP İlçe Örgütü imzasıyla yayınlanan bildiride; “Ulus olarak göz yaşları içerisinde sonsuzluğa uğurladık, acımızı yüreğimize gömdük. Yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, sorumluların derhal cezalandırılmasını istiyoruz” denildi.
Bildirinin devamında; “Komşu bir ülkeden beslenerek yapıldığı açık olan bu saldırının hedefi şüphe götürmez bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ulusal birliğimizdir. Güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesine rağmen, terör örgütünün sınırdaş bir ülkeden aldığı destekle saldırılarını her geçen gün arttırması düşündürücüdür. Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terörün hedefi Türkiye Cumhuriyetini bölmek, ulusal birliğimizi zaafa uğratmaktır” görüşüne yer verildi.
Terörle mücadelenin artık partiler üstü bir anlayışla ele alınması gerektiğinin altı çizilen bildiride, “Ulusal birliğimizi ve ülkemizi savunmak için ulus olarak birlikte mücadele etmemizin gereği ortaya çıkmıştır. Türkiye"yi kardeş kavgasına sürükle meyi amaçlayan bölücü teröre gereken cevabı ulus olarak el birliğiyle vermemiz gerekmektedir. Genel Başkanımızı Sayın Deniz Baykal"ın da belirttiği gibi terörü mazur görerek, mübah görerek siyaset yapılamaz. Türkiye"yi kardeş kavgasına sürüklemeye çalışanların amacına ulaşmaması kaygı verici boyutlara ulaşan etnik gerginliklere izin vermemeliyiz. Hiç kimseye etnik kökeni nedeniyle ayrımcı bir tavır takınılmasına iktidarlar göz yumamaz. Kamu otoritesi, hukuk düzeni bunu anlayışla karşılayamaz. Buna karşı her türlü önlemi almak durumundayız. Sorumlularını cezalandırmak zorundayız. Bu alçakça saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyor, ülkemizin bağımsızlığı, Cumhuriyetimizin varlığı, ulusumuzun birliği uğruna kahramanca görev yaparken şehit olanlara rahmet, yaralananlara acil şifa, ailelerine, ulusumuza ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.