CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hatay Dörtyol'da polislerin teşhis edilmesi görüntülerini "işkence" olarak nitelendirdi. Tekin, "Bunun adı teşhis değil, teşhirdir. Bunun adı polise işkencedir" dedi.

Hatay Dörtyol'da AKP Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Türkoğlu ile tartışan polis memurlarının "teşhis edilmesi"ne ilişkin görüntülere bir tepki de CHP'den geldi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Hatay'da polislere siyaset - yargı ve emniyet üçgeni içinde resmen işkence yapılmıştır" dedi. AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun iktidarın gücünü kullanarak yargıyı baskı altına aldığını söyleyen Tekin, "Savcılık jet hızıyla teşhis kararı almıştır. Üstelik bu teşhis kanunlara aykırıdır" ifadesini kullandı.

Polislerin "suç işlemesi durumunda" teşhisin nasıl yapılacağına ilişkin kanunun açık olduğunu belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Polis eğer suç işlemişse, teşhis cam bölmenin arkasından yapılır. Polisin rütbesi sökülmez, üstündeki silah çıkarılmaz. Ellerine numara verilmez... Savcılık, bu kanun ve yönetmeliği bile bile ayaklar altına almıştır. AKP iktidarını rahatsız eden ne varsa, kaba kuvvetle sindiriliyor. Söz konusu AKP olunca, ne kanun kalıyor, ne yönetmelik..."

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in polislerin teşhis edilmesi uygulamasına sessiz kalmasını da eleştiren Tekin, "Vatandaşa takla attıran, cenaze törenine giderken davul çaldıran Bakan Şahin, kendisine bağlı olan teşkilatın onuruna sahip çıkamayarak tarihe geçmiştir" dedi. Polisin onurunun ayaklar altına alındığını söyleyen Tekin, "İşkence gören kim olursa olsun biz yanındayız. Bu uygulamayı da işkence olarak görüyoruz. Polislerin AKP'li milletvekilinin oğlu ile danışmanının karşısına dikilmesi ve ellerine numara verilerek adeta teşhir edilmelerini işkence olarak değerlendiriyoruz" ifadesini kullandı.

Hatay'da AKP'li milletvekilinin oğlunun polislerle tartışmasının ardından savcılığın "jet hızıyla" harekete geçmesinin manidar olduğunu da belirten Tekin, "Yargı keşke her zaman böyle hızlı işlese" dedi.

Gercekgundem.com