CHP ve AKP"nin 22 Mart Pazar günü Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı"nda miting yapma girişimi, siyasi arenayı karıştırdı

CHP, kendilerine yer gösterilmemesi durumunda, pazar günü Taksim Meydanı"nda miting yapacağını açıklarken, AKP"nin bekleyişi sürüyor. Aynı gün Demokrat Parti"nin Gaziosmanpaşa"da, Saadet Partisi"nin ise Çağlayan"da mitingi var.
CHP eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, seçim kuruluna ilk CHP"nin başvurduğunu söyleyerek, “Benim diretmem lazım ama uzlaşmacı yaklaşıyorum. AKP"nin kurumlar üzerinde baskısı var, madem var, o zaman bize başka bir yer gösterin diyorum. Vali"yi de bulamıyoruz, Su Forumu"nda. Halen konu çözülemedi” dedi. Tekin, “Bu akşam (salı) itibariyle bana bir yanıt verilsin. Yoksa ben Taksim"de miting yapacağımızı ilan edeceğim, bunun önüne de geçemezler. Devletin üç kurumu bunu çözemiyor. Yoksa Şırnak"a mı gidip miting yapalım?” dedi.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Başvuruyu erken yapmışız ve bunun dikkate alınması gerekirdi. Bize bir yer göstersinler ve mitingimizi yapalım” dedi.
Vali Güler, Tekin"in Taksim restine karşılık, “Kazlıçeşme, Çağlayan ve Kadıköy Meydanı dışında önerebileceğim bir alan yoktur” diyerek Taksim"e geçit vermeyeceklerini söyledi.

MİLLİYET