Parti Meclisi üyelerine seslenen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal “Bu yıl erken seçim olacak. Yollara çıkacaksınız, çalmadığınız kapı kalmayacak. Bu iktidarı yollayacağız. CHP seçimden birinci parti olarak çıkacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye"nin çeşitli bölgelerinden gelen Parti Meclisi (PM) üyeleri aracığılığıyla CHP örgütüne, “Yollara çıkacaksınız. Çalmadığınız kapı, girmediğiniz ev kalmayacak; çünkü bu iktidarı yollayacağız” emri verdi. CHP"nin cuma günü toplanan Parti Meclisi"nde konuşan, ardından da bazı PM üyeleriyle özel görüşmeler yapan Baykal, “2010"da erken seçim yapılacak. CHP de bu seçimlerden birinci parti olarak çıkacak. Bunun tek yolu ise halkımızın CHP"ye uzak durmuş kesimleriyle de dürüst ve önyargısız temas kurmak” dedi.

Her eve girin

Baykal, “Son ekonomik krizle birlikte yüzbinlerce evde bir insanlık dramı yaşanıyor. Halkımız, açlık, yoksulluk ve işsizliğin tam ortasında çaresizlik içinde bekliyor. Halkımıza, yaşadıklarının kader olmadığını, tüm sorunların CHP iktidarıyla çözüleceğini anlatacağız. Hikayelerine kulak vereceğiz. Çalmadığımız kapı, girmediğimiz ev kalmayacak” dedi.

Baykal, mevcut seçim sistemiyle ilgili olarak ise “Sistem büyük oranda birinci partiye tek başına iktidar olma imkanı veriyor; CHP de birinci partidir. Türkiye"nin yapısal dönüşümünü gerçekleştirmek için CHP"nin tek başına iktidar olmasına ihtiyaç var. Bunun yollarından biri de mevcut seçim sisteminden geçiyor. Haliyle sistemin değişmesi bu aşamada doğru değil” değerlendirmesinde bulundu. (hürriyet)