CHP Nazilli İlçe Başkanlığı'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Kadın' adlı tiyatro gösterisinde konuşan CHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Serpin Kıntaş, "Gerici zihniyetine karşı olan bizler, çağdaş Atatürk cumhuriyetinden yana kadınlar olarak haykırıyoruz; bizleri asla evlere kapatamazsınız. Bizleri asla çalışma hayatından ve sosyal yaşamdan koparamazsınız. Bizlerin bedeni üzerinden siyaset yapmalarına izin vermeyeceğiz. Bizler sizlerin kapı kulunuz olmayacağız" ifadelerini kullanmış ve bu yüzden hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.
Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında açılan soruşturma nedeniyle CHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Serpin Kıntaş'ı bugün ifadeye çağırdı. Kıntaş'a destek vermek isteyen çok sayıda partili, Nazilli Adliye Sarayı önünde bekledi. Adliyeye avukatı ile birlikte saat 14.00'de gelen CHP'li Kıntaş, yaklaşık 40 dakika boyunca savcıya ifade verdi.

KINTAŞ'IN İFADELERİ ÇARPITILMIŞ 
İfade işlemi sonrası CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci ve parti üyeleri tarafından karşılanan CHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Serpin Kıntaş'a destek veren CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, bir açıklama yaptı. Kıntaş'ın tiyatro etkinliğinde yaptığı konuşmanın basın tarafından çarpıtıldığını iddia eden Özdemir, "Dünya emekçiler günü nedeniyle CHP Kadın Kolları İlçe Başkanlığımızın 09 Mart 2016 günü düzenlediği tiyatro etkinliğindeki konuşmasından dolayı 15 Mart 2016 tarihinde AK Parti İlçe Kadın Kolları suç duyurusunda bulunmuştur. Kadın kolu başkanımız; iktidarın demokratik rejime ve cumhuriyete yönelik '90 yıllık enkaz, 90 yıllık reklam arası' sözleri ile Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan'ın 'Haremler birer okuldur' ifadeleri karşısında ifade özgürlüğünü kullanarak eleştirmiştir. Ancak bu eleştirisi çarpıtılarak, sosyal medya ve yandaş basında ağır hakaretlere mazur kalmıştır" şeklinde konuştu.