Turistik Park tesislerinde düzenlenen toplantıda ilk olarak seçim çalışmaları değerlendirildi. CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, Aydın’da 2007 seçimlerinde 3. sırada yer alan CHP’nin 12 Haziran seçimlerinde yükselişe geçtiğini söyledi. Seçim çalışmaları boyunca gidilmedik kapı ve sıkılmadık el bırakmadıklarını belirten Altıntaş, “Her adayımızı eşit şekilde benimsedik. Yoğun bir çalışma temposu geçirdik. Gençlik ve Kadın Kolları teşkilatlarımıza, bize destek veren belediye başkanlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Altıntaş’ın konuşmasının ardından gazetecilerinin soruları cevaplandırıldı. Gazetecilerin, CHP’li vekillerin yemin etmeme yönündeki sorusunu Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci cevapladı.
CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci yaptığı açıklamada, 12 Haziran seçimlerinde Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay’ın vekilliklerinin tescil edildiğine ancak yemin etme fırsatı verilmediğini söyledi. Şahinci şöyle konuştu: “Alınan kararın arkasındayız. Çarşamba günü anlaşma zemini aranacağını ve bu işin tatlıya bağlanacağını düşünüyoruz”
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise konunun sadece 2 milletvekili konusu olmadığını söyledi. Bir çok basın mensubunun da cezaevinde olduğunu dile getiren Çerçioğlu; “Aynı durumda bulunan çok sayıda kişi var. Neden cezaevinde olduklarını bilmeyen çok sayıda kişi var. 3 yıldır deliller toplanıyor. Bu eylemde TBMM’yi kilitlemek gibi bir amaç yoktur. Bu durumun en kısa sürede çözümleneceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Toplantı, gazetecilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından basına kapalı devam etti.

20110708ay442400_01.jpg