CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir'deki belediye başkan adaylarının tanıtım törenine katıldı. Halkapınar Spor Salonunda düzenlenen toplantıya; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, parti yöneticileri, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir milletvekili olduğunu hatırlatarak, “İzmir milletvekili olarak bana bu onuru yaşattığınız için bütün İzmirlilere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir, Türkiye'nin gözbebeği olan, demokrasinin kalesi, uygarlığın kalesi olan 8 bin 500 yıllık tarihi bağrında taşıyan bir kent. İzmir milletvekili olarak gurur duyuyorum. Ünlü edebiyatçı Victor Hugo, 'İzmir prensestir. Mutlu ilkbaharlar onun çağrısına cevap verir' der. Biz 'martın sonu bahardır' derken Hugo'nun dediğini tekrarlamış oluyoruz. Bahar sadece İzmir'e değil bütün Türkiye'ye gelmeli. Bütün Türkiye'de insanlar mutlu olmalı, huzur için de yaşamalı. Türkiye'ye bahar ve barış gelmeli. En büyük arzumuz budur.” diye konuştu.

“İzmir'e büyük hizmetler yapıldı. O hizmetleri yapan Aziz Kocaoğlu yanımızda. Lütfen hepiniz ayağa kalkarak onu alkışlayalım. 397 yıl hapisle yargılandı ama diz çökmedi ve boyun eğmedi. Baskılara rağmen İzmir'e hizmet etti. Hayatını İzmir ve İzmirlilere adadı. Hiçbir belediye başkanının yapamadığı projelerin altına imza attı. İstanbul ve Ankara'da iktidarın desteğine rağmen yapamadığı metroyu tek başına inatla ve kararlılıkla yaşama geçirdi. Aziz Kocaoğlu sadece bir belediye başkanı değil aynı zamanda inançlı ve kararlı bir mücadele insandır. Hepimizin ona teşekkür borcu vardır. 12 maddelik bir belge hazırladık yerel yönetimlerle ilgili. 12 madde, Kocaoğlu'nun hayata geçirdiği maddelerdi. Pek çok örnek İzmir'den alınmıştır. İzmir'i ve İzmirlileri önemsiyoruz. Tüm Türkiye'ye örnek olmuşlardır. İzmir'e 'demokrasi kalesi' derken, 'sevginin, hoşgörünün kalesi' derken köklerini 8 bin 500 tarihten alan kültür oluşturuyor. Dünya için örnek bit kültür. İzmir Milli Kurtuluş Savaşının en önemli kentlerinden biridir. Birileri kurşundan söz ediyor. Eğer bu ülkede kurşundan söz edilecekse Hasan Tahsin'in kurşunundan söz edeceksin.”

Öte yandan, törenin düzenlendiği salona parti bayrakları ve Türk bayrakları asıldı. Salona kurulan ekranda slayt gösterileri ile birlikte “Derman Belediyeciliği” ve “Martın Sonu Bahar” yazıları yer aldı. Aday tanıtım töreninin ardından Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarında yapımı tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nın açılış törenine katılmak üzere salondan ayrıldı.

İşte CHP'nin İzmir'deki adayları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Tunç Soyer

Aliağa: Özcan Durmaz

Balçova: Mehmet Ali Çalkaya (Mevcut belediye başkanı)

Bayındır: Ufuk Sesli (Mevcut belediye başkanı)

Bergama: İdris Yavuzyılmaz

Bayraklı: Serdar Sandal

Buca: Suat Nezir

Bornova: Mustafa İduğ

Beydağ: Feridun Yılmazlar

Çeşme: Ekrem Oran

Çiğli: Utku Gümrükçü

Dikili: Adil Kırgöz

Foça: Fatih Gürbüz

Gaziemir: Halil Arda

Güzelbahçe: Mustafa İnce (Mevcut belediye başkanı)

Menemen: Serdar Aksoy

Menderes: Mustafa Kayalar

Konak: Abdül Batur

Seferihisar: İsmail Yetişkin

Karşıyaka: Cemil Tugay

Karabağlar: Muhittin Selvitopu (Mevcut belediye başkanı)

Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan

Kınık: Ahmet Özkan

Kemalpaşa: Rıdvan Karakayalı

Narlıdere: Ali Engin

Ödemiş: Mehmet Eriş

Selçuk: Filiz Ceritoğlu Sengel

Torbalı: İsmail Uygur

Urla: Burak Oğuz

Tire'de İYİ Parti'li Atakan Duran, Kiraz'da da yine İYİ Parti'nin adayı olan Mehmet Emin Avşar desteklenecek.