Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, “Biliyorsunuz gündemde belediye başkanlarının istifalarının istenmesi var. Bu yanlıştır, milli iradeye karşı haksızlıktır. İstifa etmezsen kötü olur diyorlar. Ne yapacaksınız, yoksa seni hapse atarım, dosyanı çıkarırım mı demek istiyorsun. Suçu varsa mahkemeye ver, mahkemeler gereğini yapar. Ama sen mahkeme yerine istifa et, istifa etmezsen bedeli ağır olur diyorsun. Ne demek bu? Bunlar doğru değil. Bir bürokratı görevden alırsın, yanlışlık varsa mahkemeye gider hakkını arar. Ama sen belediye başkanlarına haklarını dahi arama fırsatı vermeden istifa edeceksin diyorsun. Bunlar çoluk çocuğuna nasıl hesap verecek. Bu ağır bir yaptırımdır. Beklersin seçim zamanını, seçimde aday göstermezsin olur biter. Bu ülkede kimsenin can güvenliği yok. Bu toplantıyı bile isterse basarlar, derdimizi bile anlatamayız, avukat bile bulamayız” dedi.

kemal-kilicdaroglu.jpg“Muhtarlık kanununun çıkartılması gerekir”

Toplantıda muhtarların sorunlarına ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, sorunların çözüm yerinin TBMM olduğunu ve yeni muhtarlık kanununun mutlaka çıkartılması gerektiğini söyledi.

Muhtarların sorunları ve çözümleri için dört partinin bir araya gelmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Önerge verdik kabul edilmedi. Muhtarları sadece siyasette kullanıyorlar. Muhtarlara bütçe verilmeli, emlak vergisinden muhtarlara pay verilmeli. Muhtarların belediye meclislerinde mahalleleriyle ilgili konular konuşulurken söz hakkı olmalı. Tüm muhtarların mutlaka muhtarlık binası olmalı. Kanun getirsinler hep birlikte imzalayacağız. 6 ayda bu sorun çözülür. Ayrıca muhtarlara baskı var. Seçimle gelen atamayla gelenden izin alamaz. Ama muhtarlar kaymakamdan izin almak zorunda. Türkiye’de 50 bin 217 muhtarımız var ve bu muhtarlarımızın hepsinin eli kolu bağlı” diye konuştu.

Toplantının sonunda muhtarlar tarafından Kılıçdaroğlu’na kasket ve poşu hediye edildi.

kemal-kilicdaroglu-ozlem-cercioglu2.jpgkemal-kilicdaroglu-ozlem-cercioglu1.jpgkemal-kilicdaroglu-ozlem-cercioglu-001.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA