İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Şahin, Ankara’da gittiği işyerinde CHP’li Öğüt’ün kendisini döverek ölümle tehdit ettiğini belgeledi. Şahin, başvuru yaptığı Ankara ve İstanbul Barosu’nu da sessiz kalmakla eleştirdi.

TBMM’de Eğitim Komisyonu’ndaki şiddet ve bant tankı fırlatma olayının yankıları sürerken CHP eksenli yeni bir şiddet olayı adliyelik oldu. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, İstanbul Barosu avukatlarından Yıldırım Şahin’i arkadaşına hacze geldiği gerekçesiyle darp etti. Adli Tıp’tan darp edildiğine dair rapor alan Şahin, Öğüt hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Şahin, İstanbul Barosu ve Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezleri’ni de durumdan haberdar ederken, olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen her iki baronun da sessizliği dikkat çekti. Avukat Yıldırım Şahin ise, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da bir şikayet mektubu göndererek, “Her fırsatta dokunulması yönünde beyan ve girişimlerde bulunduğunuz ‘dokunulmaz vekil’ halka dokunmakta, hem de pek şiddetli dokunmaktadır” dedi. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt hakkında görevini yapan avukatı darp ettiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. 9 Mart 2012’de yapılan şikayet hakkında 2012/33072 soruşturma numarasıyla işlem yapıldı. İstanbul Barosu avukatlarından Yıldırım Şahin, Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Koçer’e verdiği ifadesinde 8 Mart’ta Ankara 20. İcra Müdürlüğü memuru Faruk Demir ile birlikte Erol Kaya isimli şahsın işyerine hacze gittiklerini ve büroda bulunan Ensar Öğüt’ün kendisini darp ettiğini söyledi.

Silah getirin vuracağım bunu

Avukat Yıldırım’ın olay yeri tespi tutanağıan yansıyan ifadelerine söz konusu mekana gittiğinde olayla ilgisi olmayan Ensar Öğüt kendisine küfür edip darp etti. Yıldırım tutanakta olaya şöyle anlattı: “Yerdeyken de yumruklamaya devam etti ve bu sırada ‘silahımı getirin vuracağım bu p..engi, sen kimsin burada muhafaza yapacaksın, o. çocuğu’ diyerek hakaret ve öldürme tehtidinde bulundu.”

Avukat Şahin’in darp edildiğine ilişkin bilgi Ankara 20.İcra Müdürlüğü memuru Faruk Demir tarafından 2011/227 talimat numaralı haciz tutanağına da geçirildi.

Barolar: Olayda tanık bulamıyoruz

Avukat Şahin, darpla ilgili olarak gerek kendisinin bağlı olduğu İstanbul Barosu’na gerekse de Ankara Barosu’na dilekçeyle başvurmasına rağmen her iki Baro’dan da henüz bir açıklama gelmediğini söyledi. STAR’ın ulaştığı Ankara Avukat Hakları Merkezi Başkanlığı, “henüz inceleme tamamlanmadı, tanık bulamıyoruz, konuyu yönetim kuruluna bildirmeden açıklama yapmak istemiyoruz” gibi gerekçelerle yanıtlamaktan kaçındı. LÜTFİ KAPLAN ANKARA

OFİSİME GELEREK BENİ TAHRİK ETTİ

Kimseyi dövmedim asıl mağdur benim

ŞAHİN’İN iddialarını yalanlayan Ensar Öğüt ise asıl mağdur tarafın kendisi olduğunu savundu. Öğüt, “Bu avukat bizim yanımızda çalışmış ve daha sonra işten çıkmış bir kişinin borcu için bizim ofisimize hacze geldi. Bana ‘sen Erol Kaya’nın borcunu üstlen, ben haczi kaldırayım’ diyor” dedi. Öğüt, Yıldırım Şahin’i darp etmediğini savunarak, “En az 10 kişi tanıktır. Ofisime haciz getirerek beni tahrik etti. Mağdur benim. Adam geliyor ‘ben anlamam, haczedeceğim’ diyor. Burası dağ başı mı? Milletvekilinin itibarını zedeleyerek, itibarından yararlanarak menfaat sağlamaya kalkıştı. Beni taciz ederek, başkasının borcunu ödetmeye çalışarak beni mağdur etmiştir. Davacı olacağım” dedi. Öğüt, Adli Tıp tarafından verilen rapor hakkında ise “o da sahte rapor” iddiasında bulundu.

STAR GAZETESİ