CHP MYK toplantısı sonrasında konuşan Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, "kurultayı şölensayıyoruz" dedi. CHP kulislerinde şimdi muhaliflerin tüzük kurultayını seçim gündemli olağanüstü kurultaya çevirip çevirmeyeceği tartışılıyor.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyerek, toplantıda ele alınan konular hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Güler, MYK toplantısında CHP delegelerinin verdikleri imzalar ile kanunen toplanması zorunlu hale gelen Tüzük Kurultayı'nın zamanının belirlenip belirlenmediği sorusuna, "Bu istek bir yerlerde ortaya çıktığından bu yana... Bu demokratik bir istektir. CHP bunu hep duydu ve kaale aldı. Değerlendirmeleri sürekli yapıyoruz" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tüzük Kurultayı ile ilgili sözlerini anımsatan Güler, aynı zamanda seçimli kurultay sürecinde olduklarını kaydetti. CHP'nin internet sitesinde 3. tüzük taslağının oluştuğunu ifade eden Güler, CHP'yi iktidara taşıyacak bir tüzük için CHP'nin hazır olduğunu, seçimli ve tüzük kurultayının şölen olacağını söyledi.

Tüzük kurultayının yanısıra, genel merkez yönetimi bir yandan da, seçimli kurultay için çalışıyor.

Belirlenen takvime göre ilçe kongreleri ile birlikte süreç 31 Mart'ta başlayacak, 2012 yılı sonunda da seçimli kurultay yapılacak.

Ama muhalifler tüzük kurultayını "seçimli kurultaya" çevirebilir.

Tüzük kurultayında önerge verir ve kurultay delegelerinin yüzde 51'inin imzasını toplarlarsa, işte o zaman kurultay gündemine, genel başkan ve Parti Meclisi değişikliklerini de ekletebilirler.

Eski Genel Sekreter Önder Sav etrafında toplanan delegelerin ifadesiyle "herşey olabilir".