AYDINPOST HABER SERVİSİ-Murat UÇKAÇ- Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Teşkilatı seçim sonuçlarına itirazdan vazgeçti.

 

CHP itirazdan vazgeçti

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Teşkilatı Başkanı Şahinci, seçim sonuçlarına itiraz etme kararından vazgeçti. Şahinci yaptığı açıklamada, "Elimizdeki sandık tutanaklarını Genel Merkezin sistemine girdik. Seçim sonuçlarında değişikliğe neden olmayacağı için itiraz etmeyeceğiz" dedi.

CHP İL TEŞKİLATINININ DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMAYA GÖRE İTİRAZ EDİLECEĞİ SÖYLENMİŞTİ

Seçim sonuçlarıyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Aydın'da 1. parti çıkmann mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye genelinde hayal kırıklığına uğramış olsak bile Aydın'ın Milletvekili olduğumuzu hiç unutmayacağız. Siyasette her an herşey olabilir, bugün görülen bu sonuç önümüzdeki dönem seçimlerimiz için daha çok çalışmamız gerektiği anlamını taşımaktadır. CHP'ye bugüne kadar destek veren, çalışmalarımızda bizi kendi evlatları gibi karşılayan vatandaşlarımıza çok telekkür ediyorum." dedi.

İtiraz ile ilgili olarak ilçe telkilatlarından gelecek sonuçları değerlendireceklerini ifade eden Tezcan, " İlçe  Örgütlerimizden ilçelerindeki sandık görevlilerin ıslak imzalı olarak aldıkları tutanakları toplamalarını ve bize toplu sonuç bildirmelerini istedik. Gelecek sonuçlar ile seçim sonuçları birbirini tutmaz ise itiraz edeceğiz" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Hulusi Şahinci ise, "Türkiye'de yüzde 50 oy almış bir partiye karşın Aydın'da 1. parti çıkmanın mutluluğu  içerisindeyiz.En az 4 vkil çıkartmayı hedefliyorduk fakat 3 de kaldık. Aslında sorunlara çözüm bulacak olan, çözümlere teşhis koyan bir partiydik. Bu sonuçlara göre önümüzdeki dönem seçimleri için daha çok çalışacağız. Naziili bölgesinde seçim sonuçlarının daha farklı olduğu düşüncesi var. Tüm sandık sorumlularından ıslak imzalı tutanakları toplayıp seçim sonuçları ile karşılaştıracağız. Gerektiği durumda itiraz dilekçemizi vereceğiz" diye konuştu.