Birçok ilçede protestolar başladı. Milletvekilleri, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i ablukaya aldı. Kapatma kararından 10 gün sonra da, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Tunceli milletvekili Kamer Genç’in memleketi olan Tunceli’nin Nazımiye ilçe adliyesi de dahil 44’ü yeniden açıldı.

Yeniden açılan yerler arasında Adana Yumurtalık, Bolu Mengen, Artvin Arhavi’nin yanı sıra, Bakanlar Bülent Arınç, Binali Yıldırım, Naim Şahin, Suat Kılıç, Ahmet Davutoğlu, Mehdi Eker, İsmet Yılmaz’ın memleketlerindeki Çayırlı Kemah, Kemaliye, Kırkağaç, Selendi, Gürgentepe, Sarayönü, Doğanşehir ve İmranlı, Vezirköprü ve Çüngüş adliyeleri de bulunuyor.

AKP’DE DE TEPKİ VAR

İş yükü az olan adliyelerin kapatılması kararı sonrası, vatandaşlar ve yerel yöneticiler ilçelerinde görülen davaların il merkezi ya da başka ilçelere alınmasına karşı çıkarak, mağdur olacaklarını ve sosyal hayatın da etkileneceğini savundular. Muğla Dalaman’da aralarında AK Parti İlçe Başkanının da bulunduğu bir grup kararı protesto etti. Konu TBMM gündemine de geldi.

MHP Denizli milletvekili Haluk Ayhan, ‘’Denizli’de 5 adliye kapandı, Kale ilçesindeki yeniden açıldı. Bir haftada ne değişti?’’ diye sordu. MHP Isparta milletvekili Nevzat Korkmaz da ‘’Isparta’da tepkiler üzerine Senirkent Adliyesi yeniden açıldı. Gelendost, Atabey, Uluborlu, Sütçüler açılmalı’’ dedi. CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam da ‘’İzmir’in Beydağ ilçe adliyesi kapandı. Beydağ Barajı’nın yapımı ve su kanalları nedeniyle orada oluşan davalar var. Beydağ yeniden açılmalı’’ diye konuştu. (Gazeteport)