CHP"li Serter, yaptığı açıklamada, gözaltıların “bir intikam planı” olduğunu öne sürdü. Serter, Alemdaroğlu ile uzun süre birlikte çalıştığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Son derece üzgün, son derece şaşkınım. Türkiye'de vatanını seven, laik cumhuriyeti seven, bu değerler için mücadele veren insanlar gözaltına alınıyorsa Türkiye"de herkes tehlike altındadır. Kemal Alemdaroğlu, laik cumhuriyeti ve Atatürk ilkeleri için mücadele vermiştir. Hiç bir gizli örgütle bağlantısı yoktur. Gözaltına alınan isimlerin Ergenekon gibi ne olduğu bilinmeyen, iddianamesi dahi ortada olmayan örgütsel bir yapıyla bağlantı kurulması son derece şaşırtıcı. Herkese basiret diliyorum. Bu bir intikam planıdır. Yargı en doğru kararı verecektir.”

OKTAY EKŞİ: "ŞOKE OLDUM"

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Ergenekon Operasyonu kapsamında Cumhuriyet Yazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu"nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Ekşi, “Böyle bir oluşumla ilgili olduklarını düşünmüyorum. Sadece şoke olduğumu söylemek istiyorum” dedi.

Basın Konseyi Başkanı Ekşi yaptığı açıklamada, Ergenekon Operasyonu kapsamında Cumhuriyet Yazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu"nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınmasını değerlendirdi. Devam eden bir soruşturma hakkında yorum yapmanın doğru olmayacağını söyleyen Ekşi, “Böyle bir oluşumla ilgili olduklarını düşünmüyorum. Sadece şoke olduğumu söylemek istiyorum” dedi.

Özellikle İlhan Selçuk'un gözaltına alınma şeklini de eleştiren Ekşi, “Birileri sanki bundan haz duyarmış gibi. Bakarsınız eli kanlı birine gayet iyi davranırlar. Bizim tarihimiz bu tür uygulamalarla dolu. Ayıptır, yapana da ayıptır, yaptırana da ayıptır. Bu tür işlemlerden polisin kazancı yoktur. Devlet yıpranır” dedi.