Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Mustafa Bekar, “Bu yer 5100 dönümlük yer. Şimdi bu yer meranın oldu ve mera vasfının kaybeden bir yer. Buranın planlama yetkisi belediyenin, yani hazine ya da mera herhangi bir planlama ve işlem yapamaz. Dün akşam hazine avukatı geldi belediyeye… Belediye ile hazine bir protokol yapacak yalnız burası değil 5100 dönümlük arazinin tamamını Didim Belediyesi planlayacak. Diyecek ki burası Sanayi sitesi.. buradaki Sanayi Kooperatifi bu yeri satın alacak. Bu yerler ona göre planlanacak ve buranın değerleri yine planlanan yerlere göre alınacak. Burayı ona göre satacak. Belediye hazinenin sattığı yerlerin gelirinin yüzde 37,5"si belediyenin olacak. Burada panik yapılacak bir durum yok. Burada belediye planlama yapacak ve gidecek belediyeye müracaat yapacak ve yerini alacak. Herkes kullandığı yer var buna göre tahsisi yapılacak ve yol açılacak. Belediye bunu daha önce yapabilirdi ama daha öncede bunu yapabilirdi ama 5100 dönümü gözden çıkarması gerekiyordu ama bunu buraya dahil etmek için mücadele verdi. Bu 5100 dönümden alınacak para Didim"e gelecek. Burada herhangi bir yıkım döküm yok, böle bir şey yok planlamayı belediye yapacak, satımı belediyeye yapacak, hazineni payını verecek. Ortada bir mera var hazine ot parası istiyor Piyasadaki söylemler doğru değil, İsteyen hazine avukatı ile görüşebilir. Panik yapacak bir şey yok herhangi bir arkadaş sıkıntısı olmayacak. Günün birinde burada kooperatife satış noktasına geldiğinde araziye yani dükkanların paylaşımı yapılırken yerlerin durumuna göre fiyat belirlenir. Sorun çıkarsa da ancak burada çıkar.Yani yerin önde yani yol kenarında olan için farklı arka tarafta olan için farklı olur. değer biçilecek o zamanda yerler için adil davranılacak yerin konumuna göre değerler belirlenecek ve adil bir fiyat yapılacak ve herkes yerinin değerini ödeyecek. İleri de planlama için de belediyeyle yeniden görüşülür yerler iki kata çıkarılır. Bu olabilir. Panik yok her şey normal süreçte devam ediyor. Hani diyeceksiniz Birileri var klasik belediye muhalifleri var. Belediye asfalt yapsa “vay burası ıslak” diye yazanlar vardır, bunları provokasyonlarını aldırmayın. Biz bunları alıştık biz bunları kaileye almıyoruz. Sizde almayın. İşin doğrusu belediye başkanı avukatı belediye meclis üyeleriyle bir toplantı yapılıp sizlere bilgi verilebilir. Bu konuyla ilgili Belediye ile Mal Müdürlüğüyle bir protokol yapılacak ve her şey yoluna girecek. Sorun yapılacak bir şey söz konusu değil” dedi.

Esnaf Odası Başkanı Pektaşoğlu"nun “Başkan yer meradan çıkarılması lazım zaten” sözüne ilişkin olarak konuşan Bekar, “Merada çıkarılması işlemi hazine ile mera arasında..Mera parasını alınca ortadan çıkar. Yer mera vasfını çıkmış zaten parası ödenince sorun olmaz” diye konuştu.

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ise, “Dernek başkanı ile birlikte avukatın yanına gittik. Önce Tarım İlçe Müdürlüğünün yanına gittik ve her türlü bilgiyi aldık. Avukatın yanına gittik ve avukat tuttuk. Avukat Cumaya kadar izin istedi. Cumaya kadar siz bilgi veremiyoruz. İlk etapta yürütmeyi durdurma kararı çıkması için çalışıyoruz. Burada bilirkişiler oyun oynamış ve burayı mera olarak göstermiş ve bura mera olarak gözükmüş” şeklinde konuştu.

Sanayi sitesi esnaflarında bir kişi CHP İlçe Başkanı Bekar, “Yargıtay"ın verdiği kararı nasıl bozulacak? İlçe Tarım tarafından verilen bilirkişi yine ilçe tarımın elemanı. Belediye bizi neden savunmuyor” demesi üzerine; Bekar, “Belediye her türlü savunmayı yaptı ama hükümet yasa çıkardı. Bu süreç takip edildi. Biz konuyla ilgili durumları dava ettik” diye cevap verdi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu da, şunları söyledi: “Bu yer Tarım Bakanlığından mera olarak geçerse hazine gene bir şey olmaz yer hazineye değişmiş olarak geçmeli. Burada ayrıca Turizm bakanlığı var ve burası turizm rezerv alanı..Burada çok başlı bir durum var, Turizm bakanlığı Tarım bakanlığı ve hazine var”
Toplantının sonunda konuyla ilgili olarak yetkili mercilere konunun iletilmesi ve bakanlığa durumun anlatılması kararlaştırıldı.