Aydın CHP İl Başkanı Hulusi Şahinci açıklamasında, "Hakkari Çukurca ‘da yaşamız olduğumuz bu hain saldırı bizi derinden etkilemiştir.Vatanımızın savunmasında büyük  bir gayret ve fedakarlıkla, mücadele eden Türk silahlı kuvvetlerine yöneltilen bu hain ve kalleşçe saldırıyı kınıyoruz.
   Bugün yaşadığımız bu acı olay AKP’nin Habur açılımıyla başlattığı PKK politikasının ne kadar yanlış olduğunu gözler önüne sermektedir.24 Vatan evladımız şehit olmuş, 22 evladımız da gazi olmuştur.Üç dönemdir iktidar olan AKP’nin terörle mücadelede izlediği yolun yol olmadığı, milletimizi çok derinden yaralayan  bu olayların artarak devam etmesinden anlaşılmaktadır.
   Aydın olarak yüreğimiz ayrıca yanıyor.Çünkü Nazilli’nin Beğerli köyünden Er Mehmet Çetin ne yazıkki şehit olmuştur.Ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyor, bu acıyı tüm kalbimizle paylaşıyoruz.Ancak  dileğimiz odur ki şehit sayımızda bir artış olmasın ve başka analar, babalar, kardeşler, eşler yanmasın.
   Tüm milletimize başsağlığı dilerken bir daha bu acıların yaşanmaması için gerekenlerin yapılmasını bekliyor ve istiyoruz" dendi.