Heyette bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu'nun, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na sunacakları rapor için sürekli cep telefonuyla yıkılan evlerin enkazlarını ve depremzedeleri çekmesi dikkat çekti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla deprem bölgesi Van'a gelen Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve Bülent Köseoğlu ile CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, çadır yangınında 3 çocuğunu kaybeden Şemsettin Tolukan'ı ziyaret etti. Acılı aileyi Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Van Milletvekili Nazmi Gür de ziyaret etti. Her iki partinin vekilleri taziye evinde yakınlarıyla görüştü.

Çadır yangınında hayatını kaybeden İsmail (4), Bahar (8) ve Mikail Tolukan'ın (13) babası Şemsettin Tolukan, CHP heyitini taziye evinin önünde karşıladı. Karpuzalan Köyü sakinleri de taziye evine akın etti. CHP heyeti burada Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, 'Benim için de bir Fatih'a okutun' isteğini de yerine getirdiler. Taziye evindeki imam Kılıçdaroğlu'nun isteğini yerine getirdi.

DEPREM KÖYÜNDE İNCELEME
Ziyaretin ardından Gölyazı Köyüne geçen CHP heyeti, burada da deprem mağduru köylülerle sohbet etti. Köyün içine kurulan deprem çadırlarını gezen Ayten Kayalıoğlu ve vekiller, hasta depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunup, dertlerini dinleyip çocukları ise sevdiler. Cep telefonu ile çadırların içinden ve dışından fotoğrafler çeken Kayalıoğlu, çamurda yürümekte zorlandı. Bir ara çamurda kayarak düşme tehlikesi yaşayan Kayalıoğlu'nun elinden vekiller tutarak düşmesini engelledi.

LİDERE RAPOR SUNACAĞIZ
Çadırda yaşayan köylülerin sorunlarını dinleyerek çözüm üretilmesi için çalışmalara başlayacaklarını vurgulayan Kayalıoğlu, "Genel Başkanımızın talimatı ile bölgede inceleme yapıyoruz. Buradaki sorunları yakından takip ediyoruz. CHP olarak 'Benim evim senin evin' projesi hazırladık. Adana, İzmir, Muğla, Antalya gibi illerde bulduğumuz ailelerin yanlarına aileleri yerleştiriyoruz. Şu ana kadar 5 aileyi evlerine yerleştirdik. Proje kapsamında hedeflerinin ilk etapta bin aileyi başka ailelerin yanlarına yerleştireceğiz" dedi.