Yerel seçimlerde belediye başkan adayları hakkındaki bilgiler seçmenler tarafından merak ediliyor. CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Lütfü Savaş da bu isimlerden birisi... İşte Lütfü Savaş'ın biyografisi...

LÜTFÜ SAVAŞ KİMDİR?

Lütfü Savaş 1965 yılında Hatay'ın Yayladağı ilçesinin Dağdüzü Köyü'nde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya'da tamamladı. 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1990-1996 yılları arasında Kayseri'nin Develi ve Balıkesir'in Burhaniye ilçelerinde TC Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlarda pratisyen hekim olarak görev yaptı. 2000 yılında İstanbul Okmeydanı Sosyal Sigortalar Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nde uzmanlığını alan Lütfü Savaş aynı yıl Başkent Üniversitesi Adana Eğitim Araştırma Hastanesi'ne öğretim üyesi olarak görev yaptı. Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşunda görev aldı. Lütfü Savaş 2007 yılında doçentlik ünvanını almıştır.

29 Mart 2009 yerel seçiminde Antakya Belediye Başkanlığı'na aday olmuş ve belediye başkanı seçilmiştir. 30 Mart 2014'de yeni kurulacak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden aday olmuş, ikinci kez Belediye Başkanı seçilmiştir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.