AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Yerel seçimlerde göreceksiniz ki artık CHP yerel haritadan tamamen silinmiş olacak'' dedi.

Tanrıverdi, Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda AK Partili belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen Yerel Yönetimler Değerlendirme Toplantısı'na katılarak açış konuşması yaptı.

Yerel yönetim hizmetlerinin bir şehrin ve ülkenin kalkınma düzeyini ortaya koyduğunu belirten Tanrıverdi, şehircilik anlayışının Türkiye'de AK Parti iktidarıyla yenilendiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oy birliğiyle Dünya Belediyeler Birliği başkanlığına seçildiğini hatırlatan Tanrıverdi, bu seçimin yerel yönetimlerde Türkiye'nin nereye geldiğini, Avrupa'daki ve dünyadaki konumunu gösterdiğini, dünyanın her yerinde de Türkiye'deki şehirlerin konuşulduğunu anlattı.

Tanrıverdi, ''Biz halkımıza kırsalda da olsa şehirde de olsa küçük yerleşim merkezlerinde de olsa en iyi hizmeti sunalım, en çağdaş medeniyet hizmetlerine sahip olsunlar diye büyük bir gayretin içerisindeyiz. AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye'de merkezi yönetimle yerel yönetimler arasındaki uyuşmazlıklar giderilmiştir, kavgalar sona erdirilmiştir. AK Parti iktidarıyla, yerel yönetimlerle merkezi yönetim el ele tutuşmuştur, barışmıştır'' diye konuştu.

''AYAĞINA ÇELME ATTIĞINIZ TÜRKİYE'DİR''

Muhalefeti eleştiren Tanrıverdi, ''Yaptırdıkları anketlere, piyasa anketlerine baktıklarında AK Parti'nin oy oranı gün geçtikçe artmaktadır. 12 Hazirana kadar böyle giderse yüzde 50'den aşağıya düşmeyecek, o zaman düşürmek adına 'AK Parti'nin ayağını nasıl çeleriz' diye bir çılgınlığın içerisindeler. Aslında çelmeye çalıştığınız AK Parti değil, ayağına çelme attığınız Türkiye'dir. AK Parti iktidarıyla Türkiye nereden, nereye geldi?'' dedi.

Engellilere, dezavantajlı bütün gruplara ve ülkenin her kesimine sahip çıktıklarını dile getiren Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bize çamur atan anamuhalefet partisi lideri ve temsilcileri, İzmir belediyelerine ilişkin hallerini gidip görsünler. Halkına arsenikli su içirmekten zevk alan belediye yönetimini görsünler. Çamur, çukur olan İzmir'i görsünler. O güzel İzmir'in, inci İzmir'in ne kadar bir kirlilik içerisinde olduğunu görsünler. Belediye anlayışlarının ne olduğunu bir baktıklarında anlayacaklardır. Sayın Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı adayı iken, 'Biz bütün fakir, fukaraya 600 TL lira maaş bağlayacağız' dediler. Ama 600 TL bağlamayı bırakın, şimdi genel başkan oldu; İzmir, Antalya, Mersin'e talimatları ver: 'CHP olarak böyle bir vaadimiz vardı'. Biriniz örnek olarak gerçekleştirin de, gerçekleştirsinler. Ondan sonra gelip seni alnından öperim. Ama İstanbul'da demek ki desteksiz attınız. Üfürdünüz, millet de yutmadı ve belediye başkanlığını alamadınız. İnşallah yeni yerel seçimlerde göreceksiniz ki artık CHP yerel haritadan tamamen silinmiş olacak.''

KARS'TAKİ HEYKEL TARTIŞMALARI

Konuşması sırasında Kars'taki heykel tartışmasına da değinen Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''Kars Belediye başkanı bizden belediye başkanı iken, belediye başkanı çok uyarılmış, ama bu uyarılara rağmen dinlememiş, bir heykel oluşturmaya çalışmış, bilahare 2009 seçimlerinde biz kendisini aday yapmadık, CHP kendisini aday yaptı. Seçimi kazanamadı ve seçimi biz aldık. Karşıyaka Belediye Başkanı heykelleri resmi olarak talep etmiş. Buradan Karşıyaka Belediye Başkanı'na da sesleniyorum, sizden bunu esirgemiyoruz, hemen vakit geçirmeden o heykelleri gidin, alın, gelin nereye dikecekseniz dikin. Çünkü o heykel Anıtlar Kurulunun kararlarına aykırı yapılmış. Tarihi bir mezarlığın üzerine yapılmış ve o yöredeki tarihi dokuyu kirletmiştir. Biz meseleyi sanat karşıtı olarak değil, orada tarihi kültürel dokuyu korumak adına ve yapılanın da ucube bir yapıt olduğuna dikkati çekerek yıkılmasını sağlıyoruz. Karşıyaka Belediye başkanı hemen ay sonuna kadar bunu gelsin alsın, götürsün Karşıyaka'da nereyi uygun görüyorsa bu heykeli diksin, kendisine hayırlı olsun'' dedi.

TÜRK TELEKOM ARENA'NIN AÇILIŞINDAKİ OLAYLAR

Türk Telekom Arena'nın açılış törenindeki olaylara da değinen Tanrıverdi, stattaki hoş olmayan görüntülerin bütün Galatasaraylıları, futbolseverleri, sporseverleri üzdüğünü belirtti.

Galatasaray Kulübünün ''Beş kuruş harcamadan böylesi önemli bir tesise sahip olduğunu'', stattaki görüntülerin ''protesto değil, provokasyon olduğunu'' savunan Tanrıverdi, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu provokasyonları yapanları elbette güvenlik güçleri tespit edecek, yargı hesabını soracaktır. Hiç kimsenin ağzının tadını bozmaya, toplumsal barışı zedelemeye, rahatsızlıklar ortaya çıkarmaya hakkı yoktur. Kimileri yanlış yorumlamaya başladı. 'Daha protokol imzalanmadı' dediler. Ama Sayın Başbakan, kendi şahsına yapılan hiçbir şeyi duygusal bir şekilde hareket ederek vazgeçmez. Birileri yangına körükle giderek, 'Oradaki protokolden vazgeçiririz de Recep Tayyip Erdoğan'ı zora sokar mıyız', hayır. Bizim yiğit, delikanlı sözünün eri bir Genel Başkanımız var, Başbakanımız var.''

AA