CHP GENEL BAŞKANI, AYDIN İLİNE GELDİ AMA CHP ELİTLERİ TARAFINDAN TOPLUMDAN KAÇIRILDI

Değerli okuyucularım, geçen hafta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Aydın iline geldi gece saat 22.00’de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Vakıflardan kiralayarak işlettiği Zincirlihan Otelinde kaldı, iyi de yaptı.

SİZE ŞİMDİ BU ZİYARETİN PERDE ARKASINI YAZACAĞIM…

Kemal Bey sabah 05.00’de uyandırıldı, İncirliova Belediyesi hudutlarındaki çilek tarlasına götürüldü, orada yerde kendisine kahvaltı yaptırıldı, kucağında çocuklar… Başkan bağdaş kuramıyor, yerde oturamıyor komik bir durum çıktı ortaya.

Bu programları CHP’de kim düzenliyor bilmiyorum ama Sayın Özlem Çerçioğlu böyle program yapmaz, eğer o yaptıysa büyük hata.

Burada Millet İttifakının İyi Parti İl Başkanı niye Kemal Beyin ziyaretine çağırılmadı, kim mani oldu?

İyi Parti ilçe başkanları Kemal Beyin toplantılarına çağırılıyor.

Programa katılan ilçe başkanları şunlar:

İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, Kuşadası İyi Parti İlçe Başkanı Hayati Atlı, Köşk İyi Parti İlçe Başkanı Davut Yağcı, Buharkent İyi Parti İlçe Başkanı Serdar Koçkaya, Germencik İyi Parti İlçe Başkanı Sebahat Baltacı Toker.

Diğer İYİ Parti ilçe başkanları il başkanımızın olmadığı yerde biz yokuz deyip il Başkanının arkasında duruyor. Burada esas Nazilli, Didim, Efeler gibi büyük ilçe başkanları yok dikkat ederseniz…

Aydın İyi Parti Milletvekili Sn. Aydın Adnan Sezgin var.

İl başkanı yok iken toplantılara Sn. Aydın Adnan Sezgin katılıyor ancak hiçbir kareye alınmıyor bu da Sn. Aydın Adnan Sezgin’in, kendisinin ciddiye alınmadığını gösteriyor.

Değerli okuyucularım bu olay, Aydın ilinde Millet İttifakında kılıçların çekildiğini gösterir.

İl Başkanın benimle röportajında ifade ettiği sözler sonrası mesele daha çok toplum tarafından öğrenilmiştir. Söke olayı başlı başına rezalettir.

  

FİYASKO 1

İncirliova sebzenin başkentidir. Hani biber patlıcan toplasa anlarım.

YAHU ÇİLEK BAŞKENTİ ATÇA SULTANHİSAR’DIR niye oraya götürmüyorsunuz orada fotoğraf çektiriliyor. CHP’li Belediye Başkanları karelerde yok.

Kim var?

Sadece Sn. Özlem Çerçioğlu ve İncirliova Belediye Başkanı Sn. Aytekin Kaya.

Buradan şehre dönülüyor, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geliniyor burada Efeler Belediye Başkanı Sn. Fatih Atay, Başkanlık katında bekliyor ama Sn. Özlem Çerçioğlu ile Sn. Kemal Beyin makamda yapılan toplantısına giremiyor. Buna kim emir verdi bilinmiyor.

Değerli okuyucularım,

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Aydın iline geldiğinde törenler ile karşılanır Efeler Belediyesine giderdi.

Sayın Fatih Atay için övücü sözler söylerdi. Aydın ilinin en büyük ilçesi Başkanı Efeler Belediyesi Başkanı gizli bir el tarafından makama bile alınmıyor.

İlçe Belediye Başkanının makama alınmaması sebebiyle Sn. Fatih Atay’ın bunu hazmetmesi mümkün değil. Tabii büyük bir gerilim oluyor.

FİYASKO 2

Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Özlem Çerçioğlu’nun makam arabası ile Şükran Güngör salonuna götürülüyor ama burada ayrıntı var.

Bir grup insanın Sayın Özlem Çerçioğlu aleyhine tezahürat yapacağı öğreniliyor. Bunun üzerine Sn. Özlem Çerçioğlu tarafından makam arabası arka kapıya gitmesi için emir veriliyor, Kemal Bey arka kapıdan salona alınıyor.

Acaba buraya bu grubu kim getirdi? Niye Sayın Özlem Çerçioğlu aleyhinde slogan attırılacaktı?

FİYASKO 3

Değerli okuyucularım salona girişte akreditasyon uygulanıyor. CHP’ye yakın sivil toplum örgütleri toplantıya çağrılıyor ama 5000 üyesi olan Aydın Ticaret Odası yok.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Aydın, güllük gülistanlık sunulacak.

İçeride Aydın ilinin deve dişi gibi belediye başkanlarının önünde hangi sivil toplum örgütleri konuşabilir, hangisi Sn. Özlem Çerçioğlu ya da diğer belediye başkanları aleyhinde konuşabilir?

Kemal Bey Gidince başlarına ne geleceğini bildikleri için susuyorlar.

 

Aydın Büyükşehirde bulunan medya cemiyetleri sivil toplum örgütü olarak çağırılmıyorlar neden?

Sn. Kemal Kılıçdaroglu, buradan apar topar Kuşadası’na götürülüyor.

Peki, bu toplantının sonuç bildirgesi var mı? Yok.

Ayrıca Sayın Kılıçdaroğlu’na, yerel medya temsilcileri ve köşe yazarları ile basın toplantısı yapılmıyor. Niye Kemal Bey, basın mensuplarının sorularından kaçırılıyor ki?

  • Burada yerel basının dertlerini sorardık ve çözüm isterdik.
  • Çöp konusunu, atık çöp konusunu, içme suyunu, arıtma tesislerini 1/25 000, 1/5000’lik, 1/1000’lik planları, şehir hastanesi yolunu sorardık. Aydın ilinin geri kalmışlığında yerel yönetimlerinin sorumluluklarını sorardık.
  • Yerel basının, CHP’li belediye başkanları ve ilçe başkanları tarafından mahkemelerde inim inim inlediklerini anlatırdık.
  • CHP’li ilçe başkanların ve belediye başkanlarının basın mensuplarına açtıkları davaları, istenen yüklü tazminat davaları bunları biliyor musunuz diye sorardık.
  • CHP’li belediyelerin kendi kanallarına ve yerel basına bütçelerinde ne kadar pay ayırdıklarını sorardık.
  • Bulundukları ilçelerdeki kendilerini övenler ile aleyhinde yazanlara uyguladıkları ambargoları anlatırdık.
  • Ama olmadı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener gibi esnaf ziyareti yerine İncirliova’da çilek toplamaya götürüldü ancak halk ve esnaf ziyareti Aydın’da yaptırılmadı.

KUŞADASI TOPLANTISI

FİYASKO 4

Değerli okuyucularım Kuşadası’na giderken yolun üzerinde Germencik, Söke, Didim ilçeleri var. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu buralara götürülmüyor. Ama unutulmasın ki bu ilçelerde alınan reyler büyükşehir ve CHP milletvekili seçimlerinde önemlidir.

Şu an Kuşadası Belediyesi, CHP içinde kuşkusuz başarılıdır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu burada da turizm temsilcileri ve kanaat önderleriyle toplantı yapıyor. Burada da kendilerine yakın kişileri çağırıyorlar, toplantı yapıyorlar sonuç bildirgesi yok basın toplantısı yok.

Kuşadası toplantısını Sayın Ömer Günel tertip etti. CHP’nin yüz akı oldu ama Kuşadası toplantılarında maalesef ikinci üçüncü plana itildi.

Dikkat çeken olay ulusal basında ve yerel basında Kemal Beyin ziyaretiyle pek bir şey yok peki böyle mi olmalıydı?

Aydın halkı soruyor, peki Kemal Kılıçdaroğlu niye geldi?

Ayrıca,

Ben bu gelişte Sn. Özlem Çerçioğlu’nun geçmişte olduğu gibi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının ilan edilmesini beklerdim.

Kemal Beyin ağzından tek kelime çıkmadı. Çıksaydı çok iyi olurdu.

***

HDP AYDIN İL EŞ BAŞKANLARI SN. AYSEL BAHTİYAR ÖNSEL VE SN. ELVAN ÖZİŞ İLE KONUŞTUK

Değerli okuyucularım bu haftaki röportajım HDP.

Aydın HDP Eş Başkanları Sn. Aysel Bahtiyar Önsel ve Sn. Elvan Öziş ile Aydın il Başkanlığında bir araya geldik.

Kim ne derse desin, HDP Türkiye demokratik hayatında 7 milyon seçmeni ile kitle partisidir ve arkasında geniş bir seçmen kitlesi vardır. Bu seçmen kitlesini şu veya bu sebepten yok saymak mümkün değildir.

HDP bugün Aydın seçimlerinde MHP’den daha çok rey almıştır. Son milletvekili seçimlerinde resmi kayıtlara göre kıl payı ile bir adet milletvekilini kaybetmiştir. Demek ki su içinde Aydın ilinde 40 bin reyi vardır. Bu da şunu gösteriyor ki son seçimlerde özellikle mahalli idareler seçimlerinde HDP, Cumhur İttifakının Aydın’dan seçim kazanmaması üzerine politika kurarak MİLLET İTTİFAKI adaylarını desteklediklerini açık açık söylemeseler de şu cümleyi açık açık söylüyor Aydın eş Başkanları, “Biz Cumhur İttifakının yıkılması başarısız olması için Aydın’da her şeyi yapıyoruz.”

Aydın ilinde yerel medyanın kendilerini sayfalarında vermeyişlerinden ötürü şikâyetlerini dile getirmektedirler. Aydın ilinde yapmak istedikleri toplantılara Valiliğin çeşitli sebeplerle müsaade etmediklerinden şikâyet etmektedirler.

Türkiye’de 7 milyon, Aydın’da ise CHP, AK Parti içinde çok büyük sempatizan kitlesi vardır. Bu partiyi Aydın’da yok farz etmek doğru olmaz.

Sn. Aysel Bahtiyar Önsel ve Sn. Elvan Öziş, biraz kendinizden bahseder misiniz?

(Ben Aysel) Bolu’nun Seben ilçesinde doğdum, yatılı okullarda okudum şu an 54 yaşındayım İl Okulu Bolunun Gereniz köyünde okudum ilkokuldan sonra 6 yıl Bolu öğretmen okulunda 6 yıl okudum. 12 Eylül darbesinden sonra Bolu’daki okulumuz kapandı Ankara Hasan Oğlan Öğretmen okulundan mezun oldum sonra İzmir 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Yüksekokulunun sınıf öğretmenliği bölümünden mezun oldum. 32 yıl öğretmenlik yaptım 2 yıl önce emekli oldum.

(Elvan Öziş) Ben Siirt Baykan doğumluyum, ilkokulu ve orta okulu Baykan’da okudum benim doğumum 1972 yılıdır.

HDP’nin eş başkanlık sistemini anlatır mısınız?

Eş başkanlık sistemi dünyada ilktir.

Kadın bizim mor çizgimizdir. Kadınların olmazsa olmazı mor çizgimizdir. Eğer HDP kongrelerinde kadın yok ise biz orada kongre bile yapmayız.

Bizde kararlar parmak hesabıyla alınmaz mutlaka uyum ile alınır.

Eş Başkan Elvan Öziş diyor ki biz bu güne kadınlara zulüm ettik, yıllardan beri ülkemizde erkek egemenliği devam etmiştir her yerde erkek egemenliği devam etmiştir biz buna HDP’de son verdik.

Bize HDP nedir diye sorduklarında biz HDP kadın partisiyiz diyoruz.

HDP, üç ana temel üstüne oturur. Bayrağımızda görüldüğü üzere rengimiz mordur. Mor kadının rengidir, mor eller üzerinde yeşeren bin bir renkli yıldızlı bir ağaç görürsünüz bu ağacın üzerinde Türkiye’nin halklarının kültürlerini görürsünüz.

Türk Moğol İmparatoru Cengiz Han, Devlet idaresinde ben bu imparatorluğun hakanı benim ancak benim hatunum da eşimdir demiş gittiği harplerde fetihlerde Börte Hatunu devlet idaresini yüklenmiştir. O dönemde Moğollarda ve Türk imparatorluklarında hatun imparatorun yanında oturur kararları birlikte verirdi.  İslamiyet Türk toplumlarına hâkim olunca kadınlar geri plana düşmüştür. HDP bu noktada köklerine mi dönüyor?

(Aysel Bahtiyar Önsel)

Kadını tanımlarken iktidarlar ve kapitalizm kadını kendi sürecine göre bir yere koymuştur ABD filmlerine baktığınızda kadın mutfakta saçları yapılı eve hapseden bir sistem kurulmuştur. Kapitalizm sisteminde kadının nerde durduğu onlar için çok önemli değildir.

HDP’yi geniş halk yığınlarına kadın partisi olduğunu anlatabiliyor musunuz?

(Aysel Bahtiyar Önsel)

Biz parti binalarına ve Meclise tıkılmış bir parti değiliz biz halkın içinde sürekli halkla beraber olan bir partiyiz, sizin de gazeteci olarak haberiniz olmamıştır. Biz burada kadın yoksulluğunu anlatan rapor hazırlayan 3 kadın milletvekilimiz Aydın iline geldi. Romenlere, işçilere tarlada fabrikada çalışan kadınlarımızla toplantılar yaptılar. Türkiye’nin her yerinde kadın sorunları toplantıları yapıldı. Meclis’te kadınlar hakkında en çok önergeleri verenler HDP kadın milletvekilleridir.

Bizim üç kadın milletvekilimiz Aydın iline geldi yerel medya bunu vermedi. Bu da sizin eksikliğiniz olarak görüyoruz bizi yerel medya niye yok sayıyor?

Aydın’daki Yerel Basının sizin haberleri vermediği hususunda eleştirinizi koydunuz, ancak siz kendinizde öz eleştiri koydunuz mu? Ben sizden iki aydır randevu almaya çalışıyorum ısrarla peşinizde koştum neden?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Ben Eleştiriyi koydum neden öz eleştiri yapayım ki.

(Elvan Öziş) Aydın’da ağzımız yandı, bütün basın bize ambargo uyguluyor. Bizim için bir Ahmet Gözen fark etmiyor biz olayı Aydın basını olarak görüyoruz. Basın olarak sizin bizi anlatmanız gerekir.

(Ahmet Gözen) Elvan Bey, burada herkesin bir eksikliği var siz kendinizi anlatamıyorsunuz belki basın size gerekli ilgiyi göstermiyor. Bunun değişik sebepleri var. Ayrıca Aydınpost sizin ile ilgili yayın yaptı. Aydın ilinde herkese eşit mesafedeyiz www.aydinpost.com olarak.

HDP Aydın’da bir milletvekili çıkaracak güce erişmiş vaziyette. Siz sadece Kürt seçmeninden mi rey alıyorsunuz?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Biz son seçimlerde çok az bir farkla milletvekilliğini kaçırdık bunun üzerine yaptığımız birçok itiraz ilçe seçim kurulları tarafından kabul edilmedi. HDP sadece Kürtlerin partisi değildir, HDP bir ayağı kadındır, diğer ayağı emektir, diğer ayağı ekolojidir.

Aydın’da 200 bin Kürt seçmen var mıdır?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Etnik bir gurup üzerinden tariflemeyi uygun bulmuyorum, 200 bin Kürt seçmen var şu kadar Giritli seçmen var, bu doğru bir tarif değil. Aydın’da ne kadar oy kullanacak seçmen varsa hepsi bizim seçmenimizdir bunun ne kadarının Kürt olduğu ne kadarının Türk olduğu bizim zerre ilgimiz değildir.

Bizim partimiz tüm halklara, tüm doğaya seslenen bunların sesini Meclis’e taşıyan parti.

Bizim küçük hesaplarla işimiz yok.

Ne demek HDP, HALKLARIN PARTİSİ demek?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Burada Romenler var mı, Kürtler var mı, mübadiller var mı kendi kültürlerini derneklerde yaşatıyorlar mı, bunlar halklardır bunlar Anadolu’nun mayasıdır.

Biraz evvel size söylediğiniz cümleye ters düştüğünüzün farkında mısınız? Sizin kürt seçmeniz ne kadar diye sordum siz bu ifademe katılmadığınız söylediniz şimdi halklardan söz ediyorsunuz.

(Aysel Bahtiyar Önsel) Ben kendini Kürt olarak ifade eden Aydın’da kaç kişi var ben bunu bilemem. Bu beyan ile ilgilidir ben Türküm.

HDP Halkların Partisi diyorsanız bu halkların seçmen sayılarını biliyorsunuz demektir. Hayır, bu halkların seçmen sayısını bilmiyorsanız buna da eyvallah. O zaman Türk Halkı deseydik olmaz mıydı?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Ben Türküm, Türk Milliyetçiliği yapanlardan daha çok ben Türküm.

Siz genel seçimlerde HDP kendi milletvekilini seçmek için çalışma yaptınız. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerinde ve ilçe belediye başkanlığı seçimlerinde hangi ittifakı desteklediniz?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe Belediye Başkanlığı seçimlerinde bizim genel politikamız Ak Parti ve MHP ittifakı olan Cumhur İttifakını geriletmekti. Burada Ak Parti ve MHP iktidarını kaybettirmek için HDP kendi argümanını koymuştur. Biz de kaybettirdik.

Aysel Hanım, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun HDP desteği olmasaydı seçim kazanması mümkün değildi. Öyle mi? Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığının Millet İttifakının adayı ile Cumhur İttifakı adayı arasında 70 bin fark var sizin de yaklaşık 70 bin reyiniz Millet İttifakına kayınca Millet İttifakının kazandığı doğru mudur?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Bizim burada AK Parti ve MHP faşizmine geri adım attırmak için hareket ettik. Ve kaybettirmek için çalıştık. Biz Sayın Özlem Çerçioğlu kazansın diye uğraşmadık. CHP, İYİ Parti kazansın diye uğraşmadık. Biz Ak Parti ve MHP İttifakı kazanmasın diye uğraştık. Burada halkın görüşünde Sayın Özlem Çerçioğlu veya diğer ilçe başkanlarında kazanmasını nasıl görür ona da halk karar verir.

Önümüzdeki seçimlerde HDP’nin seçim politikaları aynı şekilde mi devam edecek?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Türkiye siyasetinde gündem çok hızlı değişiyor. Bizim bu gün için hiç kimseyle ittifakımız yoktur.

Aysel Hanım, AK Parti ile siz Oslo’da çalışma yapmadınız mı?

(Aysel Bahtiyar Önsel) HDP, Kürt sorununun çözümünden yana çatışmazdık ortamının yaratılması ve hiç kimsenin burnunun kanamaması için elini taşın altına koymaya hazırdır.

Yarın Sayın Tayyip Erdoğan HDP ile PKK ile çatışmazlık görüşmelerini HDP ile görüşmeye başlarsa gerekli çalışmayı yapacak mısınız?

(Aysel Bahtiyar Önsel) İneklerden beyaz süt akar, siyah süt akarsa görüşme HDP ile başlar o zaman görüşürüz.

HDP Aydın Büyükşehir’in ve ilçe belediyelerin hizmetlerinden faaliyetlerinden memnun mu veya bir öneriniz var mı?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Belediyecilik deyince aklınıza ne geliyor? Yol yapılması çöp toplanması yeşil alanların artırılması gelir toplumsal guruplarla ilişkiler gelir. Çöp toplanmıyor, pazar yerleri denetlenmiyor diye bize bir şikâyet gelmiyor. Bizim Aydın Büyükşehir ve CHP’li ve İYİ Partili belediyelerle ilgili bir şikâyetimiz yok.  

 

Aydın ilinin gelişmesi için Aydın Büyükşehir’e ve İlçe belediyelerine öneriniz var mı?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Aydın Büyükşehir Belediyesinin ve ilçe belediyelerinin ekonomik ve diğer çalışmaları ile ilgili bir bilgim yok. Haksızlık etmek istemem bilmeden.

Diyarbakır’da HDP binası önünde PKK’nın kaçırdığı çocuklarının annelerinin bu çocukların getirilmesi için HDP’li yöneticilerden talepleri var ne diyorsunuz? Ayrıca Türkiye’de HDP’nin PKK’ya eleman kazandırdığı yönünde bir algı var ne diyorsunuz bu konuda?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Kaybolan insanların hesabını veremeyen AK Parti ve MHP İktidarıdır. Cumartesi Annelerini, HDP Diyarbakır’da oturan anneler çok kutsaldır.

HDP’nin bu konuda sorgulanmasını sağlayan zihniyeti sorguluyorum ben. Buradaki annelerin sorunu KÜRT sorunu değil mi? HDP olarak, Kürt sorunun çözümü konusunda dün de hazırdık bu gün de hazırız.

Kürt Sorununun çözülmeyişinin sorunu ne sizce?

(Elvan Öziş) Kürt surunun çözülmeyişinin sebebi buradan rant yiyen buradan geçinenler Türkiye’nin demokratikleşmesini istemeyenlerdir.

HDP’nin PKK ile ilişkisi var mı?

(Elvan Öziş) İlişkimiz yok ama elbette canı yananlar canını kaybedenler kendilerini HDP’de ifade ediyorlar bu kadar ifade edeyim.

HDP EŞ Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinde. Onunla ilgili bir şey söyleyecek misiniz?

(Elvan Öziş) Sn. Tayyip Erdoğan’a rakip gördüklerini Türkiye’nin her tarafında Demirtaş çok beğenildi. Bunun için şu an kendisi hapis. Ancak bu süreç bittiğinde Demirtaş’a bunu yapanlar yargılanacak.

(Aysel Bahtiyar Önsel) Selahattin Demirtaş’ın kendisinin duruşu aklı Türkiye’de her kesimden insanın sempatisini kazanmıştır. Bizim şu an hapisteki yöneticilerimizin rehine olduğunu düşünüyoruz.

HDP önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin bölünmesini istiyor mu?

(Aysel Bahtiyar Önsel) Asla böyle isteğimiz yok. Çok net bir şekilde HDP bu ülkenin bölünmezliği ile bütünlüğü ile bayrağı ile marşı ile derdi olan bir parti değildir.

Ahmet Hocam, www.aydinpost.com ve size teşekkür ediyoruz, bizimle görüşme yaptığınız için.