AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu bir basın toplantısı düzenleyerek CHP lideri Baykal ve CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in iddialarına cevap verdi.
Silivri'de felakete neden olan Boğluca Deresi'nin ıslah çalışmalarının CHP'lilerin öncülüğünde açılan dava nedeniyle gerçekleşmediğini ifade eden Babuşçu süreci şöyle anlattı: “İSKİ Boğluca Deresi'nin taşkın riski bulunan 500 metrelik kısmının kamulaştırılmasını, derenin her iki tarafında 25 metrelik koruma bandı oluşturulmasını istedi. Raporu İstanbul Büyükşehir Meclisi İmar Komisyonu oy birliği ile kabul etti. Her şey bundan sonra başladı. Silivri CHP İlçe Başkanlığı planın iptali için halkı bizzat yönlendirdi kamuoyu oluşturdu. İlçe Başkanı sonuç alabilmek için CHP Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekilini ziyaret edip destek istedi. Nihayet, halen İl Genel Meclisi Üyesi Bahattin Kıroğlu ve Şerif Sezen diğer davacılarla beraber yürürlüğün durdurulması için dava açtı. Dava gerekçesi de çok komikti. 'Tarih boyunca bir kez bile taşmadığı, içinden suyun bile akmadığı derenin iskan edilmesine neden gerek duyuluyor?' diye soruldu.”

TEKİN'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Gürsel Tekin'in “Mahkemeye başvuranların CHP'li olduğunu ispat edin istifa edeyim” dediğini hatırlatan Babuşçu, “Mahkemeye başvuranlardan ikisi CHP'li. Sayın Tekin sözünün eri misin, dürüst müsün göreceğiz” dedi. Babuşçu, Basın Ekspres ve İkitelli güzergahındaki ruhsatlarında 4 CHP ve bir de DSP'li belediye başkanı tarafından verildiğini söyledi. Yeni Şafak