Kayyum seçilen CHP eski Sur İlçe Başkanı Mehmet Beşir İpekçi, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, kayyum olarak olağanüstü il kongresini toplama görevini üstlendiklerini söyledi.

CHP eski il Başkanı Muzaffer Değer de, Dersim özrü ile ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatarak, ''Türkiye o gün Dersim olaylarını tartışıyordu. Biliyorsunuz ki Dersim o tarihlerde sadece Tunceli'den ibaret değildi. Tunceli, Bingöl, Muş, Malatya, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır'ın bir bölümü Dersim olarak biliniyordu. Dersim bölgesinde binlerce vatandaşımız katledilmiştir. Sürgünler yaşanmıştır. Küçük kız çocukları evlatlık olarak verilmiştir. 23 Kasımda CHP MYK tarafından Dersim'de yaşanan bu olaylardan dolayı özür dilediğim için il yönetim kurulu ile görevden alındım. Bunun başka izahatı yoktur. Bu özürden dolayı da pişman değilim'' dedi.

Değer, kendisiyle 4 yıla yakın süre çalışan il örgütüne teşekkür ederek, olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Kongrede daha sonra oy kullanma işlemine geçildi. CHP İl Başkanlığı'na Medeni Seyrek seçildi. Seyrek, kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür ederek, görevini layıkıyla yerine getirmek için çalışacağını bildirdi.