Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin ihbar üzerine 3 ay süren çalışması sonunda, MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın başkanlığını yaptığı Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün açtığı 2011 yılı çevre sağlığı ilaç alımı ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 14'ü sorgularının ardından serbest bırakılırken 11 şüpheli ihaleye fesat karıştırdıkları gerekçesiyle adliyeye sevk edildi. 

Nöbetçi mahkemece, Tarsus Belediyesi'nin 2007 yılında düzenlediği yağlı güreş müsabakalarında 130 bin lira ödeyerek güreş ağalığını üstlenen ve 21 Haziran seçimlerinde CHP'den Mersin Milletvekili aday adayı olan CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Seyit Özananar, kardeşi Cavit Özananar, Behzat Kaya, Alişan Gündoğan, Rıza Vural, Molla Erten ve Zafer Sözlü tutuklanırken; 4 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

BELEDİYE İLE İLGİSİ YOK 
Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilaçlama ihalesine fesat karıştırılmasının belediye ile ilgisinin olmadığını firmalar aralarındaki bir durum olduğunu söyledi. Kocamaz, Tarsus Belediyesi'nin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da şeffaf olmaya devam edeceğini belirterek, şöyle dedi: "Operasyonla ilgili belediyemiz incelendiğinde, belediyemizde hiç bir kişinin direk müdahil olmadığı, belediye dışında ihaleye giren yada bu ilaç işleriyle uğraşan karşıt firmaların kendi aralarındaki mücadelelerden kaynaklanan şikayetler üzerine yapılmıştır."(dha)