CHP Didim İlçe Başkan Adayı Gökmen Karataş, kongre öncesi bir toplantı düzenledi. Karataş’a toplantıda bazı partililerde eşlik etti. Karataş toplantıda; Yerel seçim sürecinde yaşanan 9 Şubat Olayının ardından meydana gelen sıkıntıların sürdüğü hatırlatılması üzerine “İnsanlar bir şey yapmadık, suçumuz yok diyor. Bu yaklaşım doğru değildir. Bizimde şu şunu yaptı, bu bunu yaptı dememiz ve bu yönde yaklaşım sergilememiz hoş değildir ve sağlıklı sonuç vermez. Ancak 30 Mart öncesi Genel Merkezin verdiği kararın ve ardından yaşanan sıkıntının sorumlusu bizmişiz gibi davranılıyor” dedi.

“SOMUT DELİLLER ORTADA”
CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu talebi ile yerel seçim sürecinde CHP dışında tavır gösteren kişilerle ilgili İl Disiplin Kuruluna belirlenen 30 ismin sevk edildiğini ve İl Disiplin Kurulundan ‘somut’ gerekçe sunulmadığı nedeniyle red geldiğini ifade eden Karataş “CHP içerisinde belirli temsil noktalarında hizmet vermiş insanlara karşı böyle bir duruş geliştirmekten bizde mutlu değiliz. Somur delil olarak ta; fotoğraflar vardı, bu fotoğrafları arkadaşlar kendi sosyal hesaplarından paylaşmışlardı. Fotoğraflar dışında CHP’de kalanlara yönelik hakarete varan söylemler içeren yazılar vardı bunları gönderdik. Süreç kendi içinde devam edecek” dedi.

"SEÇİMLERLE İLGİLİ KAYGIM YOK"
Seçim sürecinde CHP’ye destek vermek amacıyla Didim’e gelen parti büyüklerinin başka siyasi örgütlenmelerde tavır gösterenlerle ilgili net ifadelerde bulunduğunu hatırlatan Karataş “Biz o dönem ki söylemleri soğutma niyetindeyiz. Bir nöbet değişimi oldu, bizde bunun devam etmesini istiyoruz. Doğru tektir. 30 Mart’ta doğru duruşumuzun teveccühünü halktan aldık. Bu siyasi kadrolara güvendiler, CHP’ye güvendiler ve göreve geçit verdiler. Bu saatten sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmamız gerekiyor. Son yerel seçimlerde de mücadelemizden ötürü sağlıklı yapının sürdürülmesi yönünde talep geldi ve bu kararı aldım. Siyasi hırsım yok; siyasi ideallerim, siyasi iddialarım var! Partim ne görev verirse onu yaparız, partimizin kazancı öncelikli hedefimizdir. Bu bağlamda delegelerimize güveniyorum. Bir yenilenme talebi vardı bizde elimizi taşın altına koyduk, bu talebi karşılamak için adayım” diye konuştu.