AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Yargıtay ve Danıştay'da yeni daireler kurulmasını öngören yasa tasarısına CHP ve MHP'nin muhalifetine ilişkin olarak, ''CHP arka bahçesini koruma gayreti içerisinde canhıraş mücadelesini sürdürürken, MHP acaba neyin mücadelesini vermektedir'' görüşünü bildirdi.
Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay ve Danıştay'ın iş yükü sebebiyle biriken dava dosyaları sorununun çözümü konusunda hazırlanan kanun tasarısının, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşüldüğünü hatırlatarak, bu tasarıyla Yargıtay ve Danıştay'da yeni ilave daireler tesis edileceğini ve mevcut dairelerin üye sayılarının artırılarak, biriken dosyaları hızla eritebilmesinin amaçlandığını savundu.
CHP'nin bu tasarıya çok şiddetli muhalefet ettiğini ifade eden Erdem, şunları kaydetti.
''CHP'li Adalet Komisyonu üyeleri tasarı komisyonda görüşülürken toplantıyı terk etmiş, sonrasında da komisyondaki görevlerinden istifa etmişlerdir. CHP'nin tavrını anlamak elbette mümkündür. Çünkü CHP Yüksek Yargı Organları'nı kendi arka bahçesi olarak görmekte ve bu tasarının kanunlaşmasıyla arka bahçesi elden gideceği endişesiyle hareket etmektedir. Seyfi Oktay ve Mehmet Moğultay dönemlerinin izdüşümleri yüksek yargıda fiilen yargı erkini kullanmaktadırlar. CHP'nin bu duygu ve düşüncelerle tepki vermesi ve engellemeye çalışması kendi açılarından hayati öneme haiz olarak algılanabilir.''
Erdem, tasarının görüşülmesindeki tutumu nedeniyle MHP'yi de eleştirerek, ''CHP arka bahçesini koruma gayreti içerisinde canhıraş mücadelesini sürdürürken MHP acaba neyin mücadelesini vermektedir?'' dedi.