CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu ile birlikte Aksaray’a gelen Baydar burada CHP İl ve İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen programlara katıldı.

Programa ilk önce Akasaray’ın mahallesi olan Aratol ile başlayan Baydar, burada bir kahvede vatandaşlarla sohbet ederek hem onların sorunlarını dinledi hem de CHP’nin politikaları konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Mahalle sakinleri, CHP’nin Aksaray’da milletvekili olmamasına rağmen karşılarında üç milletvekilini görmelerini kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Aratol Mahallesi ziyaretinden sonra Yaşilova Beldesine geçen Baydar, burada cenaze evine uğrayarak taziye ziyaretinde bulundu. CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Yeşilova Beldesinde ilk önce esnaf turu daha sonra da kahveye geçerek vatandaşlarla sohbet etti. Yeşilova Belde sakinleri tarafından kendilerine aktarılan sorunları not alan Baydar, diğer milletvekili arkadaşlarıyla bu konuları TBMM’de dile getireceğini belirtti.

İl örgütünün düzenlemiş olduğu program dâhilinde Helvadere Beldesine geçen Baydar burada da vatandaşlarla sohbet ederek dertlerini dinledi. Üreticilerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Baydar, Aksaray’da üreticiler açısından yaşanan sorunların aynısının Aydın’da da yaşandığını ve bu durumun hükümet tarafından uygulanan yanlış politikalardan kaynaklandığını dile getirdi. Helvadere’den sonra İncesu Beldesine geçen Baydar burada da vatandaşlarla sohbet ederek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar Aksaraylı vatandaşlara Aydın’dan iki selam getirdiğini bunlardan birinin Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Karacahayıt Köyünde komşusu olan ve iki yıl önce Hakkari’de şehit düşen Mehmet Ali Birlik’in babasına, diğerinin de yine Söke İlçesine bağlı Bağarası Beldesinde oturan PKK tarafından kaçırılan Polis Memuru Nadir Özgen’in babasına ait olduğunu belirtti. PKK’nın silahlarını bırakmadan asla tartışma dahi yapılamayacağını ifade eden Baydar, Türkiye Cumhuriyeti’ne silah doğrultanlara karşı çiçek atılmasının beklenemeyeceğini, terör örgütü tarafından ilk önce silahların bırakılması gerektiğini daha sonra ise tartışmaların yapılabileceğini ifade etti. Oslo görüşmelerinin, hükümet tarafından terör örgütü ile masaya oturularak tavizler verilmesinin son günlerde artan terör olaylarının en büyük nedeni olduğunu ifade etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png