AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-CHP İl Başkanlığında yapılan basın açıklamasına, CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Gençlik Kolları Başkanı Kemal Güneri ve partililer katıldı.

İl Başkanı Hulusi Şahinci 87 maddelik parti tüzüğünün 50 maddesinin değişikliğe uğradığını ve bu değişikliklerin beklenen değişiklikler olduğunu belirtti ve bazı değişiklikler hakkında bilgi vererek “Üyelik başvurusu 3 aydan 15 güne indirildi, il ve ilçelerde yönetim kurulu sayıları nüfusa göre ilçelerde 10 ile 18 kişi, illerde ise 20 ile 40 kişi arasında olacak, il ve ilçelerde gelişen teknoloji çağı nedeniyle yönetimde bir de bilişim sorumlusu arkadaşlarımız bulanacak, seçimlerde çarşaf liste birinci tercih haline getirildi, cinsiyet kotası yüzde 33, gençlik kotası ise yüzde 10 olarak değiştirildi” dedi.

chp-kadin-kollari-baskani-ayse-ozdemir.jpgKadın Kolları Başkanı Özdemir, yeni tüzükte kadın kotasının yüzde 25'ten yüzde 33'e çıkmasını olumlu karşıladıklarını belirterek, “Kadınlara erkeklerle eşit toplumsal hakları ve seçme-seçilme temelinde siyasi eşitlik haklarını vererek Cumhuriyet devrimini taçlandıran CHP, şimdi de AKP’nin kadını toplumsal yaşamdan uzaklaştırma baskısına karşı büyük bir atılım yaptı. Kadın kotası cinsiyet kotası oldu. Yüzde 25'ten en az yüzde 33'e yükseldi. Kota ulusa ve yerel seçimlerde, örgüt yönetiminde, kongre ve kurultay delegeliklerinde zorunlu uygulama olarak benimsendi” diye konuştu.


chp-genclik-kollari-baskani-kemal-guneri.jpgGençlik Kolları Başkanı Güneri ise,”Yüzde 10 oranında gençlik kotası getirilmesinden dolayı en az yüzde 10 oranında yönetimlerde ve seçimlerde temsil hakkına sahip olduk. Aynı zamanda eski tüzüğümüzde sadece yan kol olrak geçen gençlik kollarımız parti örgütü içine dahil edildi ve gençlik kollarımızın çalışma yapabilmesi için yıllık bütçeden yüzde 10 oranında pay ayrıldı. Bunlar bizim için önemli kazanımlardır. Aynı zamanda ülkemizdeki hiçbir siyasi partinin yüzüğinde yer almamasındaın dolayı Türkiye toplumu açısından da bir devrimdir” dedi. 

Kurultayda parti içi demokrasiyi tesis etme noktasında devrim niteliğinde adımlar atıldığını ve tüzüğün 1 Mart tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!