Türkiye'yi yasa boğan Emine Bulut cinayetinin ardından CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de kadın olmanın zor olduğunu savunan Özdemir, her gün onlarca kadının erkek şiddetine maruz kaldığını söyledi. Özdemir, Türkiye'de adaletin erkek olduğunu iddia ederek, bundan dolayı kadın katili erkeklerin ceza alması için de mücadele etmeleri gerektiğini ifade etti.

224 KADIN CİNAYETİ
Bu yıl Emine Bulut'un dışında 223 kadının daha katledildiğini kaydeden Özdemir, "Yetmedi mi, artık bu kadar kadının ölmesi?" diyerek kadın cinayetlerinin önüne geçilememesine tepki gösterdi. Özdemir, caydırıcı ve uygulanabilir cezalar gelmediği, 6284 sayılı Koruma Kanunu ve İstanbul Sözleşmesi tam olarak uygulanmadığı ve ceza indirimine son verilmediği sürece kadın cinayetlerinin bitmeyeceğini dile getirdi.

“MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”
"Biz iyi hal indirimi, tahrik indirimi istemiyoruz. Ölmek istemiyoruz" ifadelerini kullanan İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, kadınlar ölmesin diye mücadele etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

chp-aydin-il-kadin-kollari,1.jpegAydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE! Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!