31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye başkanı adayları merak ediliyor. CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Özlem Çerçioğlu da merak edilen isimler arasında. Peki, Özlem Çerçioğlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte Özlem Çerçioğlu ile ilgili merak edilenler….

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU KİMDİR?

11 Ağustos 1968'de Aydın'ın Nazilli ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nazilli'de tamamladı. 1988'de Selçuk Üniversitesi Makine Resim Konstrüksiyon Bölümünden mezun oldu. Üniversite öğreniminden sonra New York'ta Müşteri İlişkileri Müdürü olarak görev yaptı.

Toplumsal içerikli projelerde görev aldı. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 22. dönem CHP Aydın Milletvekili olarak parlamentoya seçildi. Aynı zamanda parlamentoda İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda görev aldı. 22 Temmuz 2007'de 23. Dönem CHP Aydın Milletvekili olarak yeniden seçildi. TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi olarak görev yaptı.

29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde Aydın'ın ilk kadın Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeniden seçildi. Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla Aydın'ın ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Özlem Çerçioğlu, evli ve 2 çocuk annesidir.