CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Odatv"nin yazarlarının evlerinde yapılan aramayı ve gözaltına alınmaları, “Odatv olayında; devlet, hükümet ve AKP"nin yarattığı savcı prototipi aracılığıyla, TCK ve CMK"nın amir hükümleri yanında Anayasa"nın 30. maddesi ayaklar altına alınmaktadır. Fiilen zorbalık yapılmaktadır” dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yaptığı yazılı açıklamada, “Yapılan soruşturmayla Odatv"nin yazar kadrosu fiilen çalışamaz hale getirilmiştir. Odatv"nin işlevini kaybetmesi hedeflenmiştir” dedi.

-“ANAYASAL İHLALLERİN HESABI SORULACAK”-

Diğer suç ihlallerinin yanında, CMK"nın 134/1 ve TCK"nın 257. maddesi mütemadi bir şekilde ihlâl edildiğine dikkat çeken Kart, şöyle dedi:
“Daha da ötesi yasaya uygun olarak kurulan ve faaliyet gösteren bir yayın organının araçları, suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilmekte ve işletilmekten alıkonulmaktadır. Anayasa"nın temel hak ve özgürlükler başlığı altında düzenlemesi yapılan 30. maddesi gözü kara bir şekilde ayaklar altına alınmaktadır. Yasa ve Anayasa ihlali yapan ve kanunsuz emirleri uygulayan tüm mekanizmaları, kamuoyu huzurunda bir kez daha uyarıyor; yasa ve hukuk çerçevesinde görevlerini yapmaya davet ediyoruz. İnsaf ve insanlık dışı boyutlara ulaşan bu yasal ve anayasal ihlâllerin hesabı anayasal ve meşru zeminde elbette ve mutlaka sorulacaktır. Duyarlı ve sorumluluk sahibi kamuoyunun bundan kuşkusu olmamalıdır. Bu anlayış, sorumluluk ve kararlılıkla olayın kararlılıkla takip edileceğini bir kez daha ifade ediyor, saygılar sunuyoruz.”