Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 34. Olağan Antalya İl Kongresi, tartışmalar ve kavgayla başladı. Üç il başkanı adayının yarıştığı kongrenin başlangıcında CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in Divan Başkanlığı'na aday gösterilmesi tartışmalara neden oldu. Serter’i istemeyen CHP’liler tepkilerini ‘yuhalayarak’ gösterirken, kürsü önünde bir anda ortalık karıştı. CHP’li delegelerin karıştığı kavga kısa sürede partililerin araya girmesiyle sona erdi.

CHP 34. İl Olağan Kongresi, Antalya Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Oy kullanmak üzere 614 delegenin katıldığı Antalya il kongresinde 3 isim yarışıyor. CHP il başkanlığına yeniden aday olan Özer Ülken’in yanı sıra Devrim Kök ve Mustafa Erdem de başkanlık için aday oldu. Kongre başlangıcında ise seçimin blok liste ile yapılmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Kongrede Divan Başkanlığı'na Nur Serter’in teklif edilmesi üzerine salonda ‘yuh’ sesleri yükselmeye başladı. Başka bir divan başkanı adayının olup olunmadığının sorulması sırasında CHP Antalya delegelerinin de aralarında bulunduğu bir grup kürsü önünde kavgaya tutuştu. Yaklaşık 3-5 dakika süren tartışma ve kavga, araya giren partililer tarafından yatıştırıldı.

BAŞKAN AKAYDIN, PROTOKOLLE SELAMLAŞMADI

Daha önce aralarında olan tartışmalardan dolayı kongreye birkaç saat gecikmeli gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, delegelerin bulunduğu alan yerine, spor salonundaki protokol tribününe oturmayı tercih etti. Milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Gürkut Acar ve Yıldıray Sapan’ın da bulunduğu delegelerin yanlarına gelmemesi ve selam vermemesi ise salonda tartışmalara neden oldu.

Öte yandan CHP Antalya İl Kongresi devam ederken sonuçların akşam saatlerinde belli olacağı öğrenildi.