Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi tarafından yapılan anket, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın çarşaflı kadınlara CHP rozeti takmasına; CHP"ye oy verecek kesim başta olmak üzere olumlu bakıldığını ortaya koydu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın yeni ilçe olan Sultangazi"deki Hamza Yerlikaya Spor Salonu"nda partisine katılımlar dolayısıyla düzenlenen törende çarşaflı kadınlara rozet takması eleştiri alırken, Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi"nin yaptığı “Gündem Araştırması" isimli anket, “rozet" konusuna olumlu bakıldığını ortaya koydu. 16 Büyükşehir Belediyesi faaliyet alanında 21-23 Kasım tarihlerinde yapılan ankete 2 bin 862 kişi katıldı. Ankete katılanların yüzde 26.4"ü AKP"ye yüzde 19.3"ü CHP"ye yüzde 11.2"si ise MHP"ye oy vereceğini bildirdi.

-CHP"YE OY VERECEK OLANLAR “ROZET" DURUMUNU OLUMLU BULUYOR

Ankete katılanlara, “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın tesettürlü bayanlara rozet takmasını nasıl karşılıyorsunuz?ö sorusu sorulurken, CHP"ye oy vereceğini belirtenlerin yüzde 77.1"i olumlu karşıladığını söyledi. CHP"ye oy vereceklerini belirtenlerin yüzde 12.5"i durumu olumsuz olarak görürken, yüzde 10.4"ü kararsız olduğunu söyledi.

AKP"ye oy vereceklerini belirtenlerin ise yüzde 46.1"i durumu olumlu olarak gördüğünü belirtirken, yüzde 36.9"u olumsuz olarak karşıladığını, yüzde 17"si ise kararsız kaldığını bildirdi.

MHP"ye oy verecek olanların ise yüzde 63.8"i durumu olumlu gördüğünü, yüzde 23.7"si olumsuz gördüğünü, yüzde 12.5"i ise kararsız olduğunu açıkladı.

Ankete katılanların genelinde ise CHP Lideri Baykal"ın çarşaflı bayanlara rozet takmasına olumlu bir bakış var. Ankete göre, halkın yüzde 58.3"ü durumu olumlu olarak karşılarken, yüzde 26.1"i ise olumsuz gördüğünü söyledi. Halkın yüzde 15.6"sı ise hala durum konusunda kararsız.

Ankete göre, halkın yüzde 55.1"i CHP"nin tavrının doğru olduğunu ve desteklenmesi gerektiğine inanırken, samimiyetine inanmayanların oranı da yüzde 24.5 oldu. CHP"nin tavrının toplumsal barışa hizmet edeceğine inananların oranı ise yüzde 65,4"ü bulurken, yüzde 17.7"si ise toplumsal barışa hizmet edeceğine inanmıyor.

Milliyet