Baykal, istanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını takdim ederken 'Haydi Kemal Bey haydi kalk'  deyince  gülüşmelere neden oldu.

Baykal Kılıçdaroğlu'nun yerinden kıpırdamaması üzerine ' İstanbul Büyükşehir aday diyorum, gözünün içine bakıyorum. kıpırdamıyor, herşeyde olduğu gibi bunda da çok sağlamcı ismi söylenmeden hareket etmiyor deyinde salon kahkahaya boğuldu...

İşte adaylar

Aydın
Özlem Çerçioğlu

Kastamonu
Müjgan Alagöz

Antakya
Yeliz Şentürk

Bursa
Sena Kaleli

Erzincan
Nuran uygun

Adana Soner CetIn

Ankara
Murat Karayalçın

İzmir
Aziz kocaoğlu

İstanbul'a 3'lü model

Baykal İstanbul seçmeninin karşısına üçlü model ile çıkacak. Kemal Kılıçdaroğlu,  Gürsel Tekin, Alper Ünlü. İl başkanı Gürsel Tekin, Belediye Meclis Başkan Adayı, şehir planlamacısı Alper Ünlü ise Genel Sekreter olacak...

Baykal çağırdı
Baykal"ın dün bizzat Kılıçdaroğlu"nu telefonla arayarak, “İstanbul adayımız sensin, programını keserek Ankara"ya dön” dediği öğrenildi. Baykal, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin"i de arayarak, Kılıçdaroğlu"nun isminin duyurulacağı açıklama sırasında Ankara"da hazır bulunmasını istedi.
CHP adaylarının tanıtım toplantısı için dün Bilecik"te bulunan Kılıçdaroğlu da programını keserek Ankara"ya döndü. Telefon konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu"nun, yanında bulunanlara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını kastederek “Bana görev veriliyor” dediği belirtildi.
CHP, İstanbul adayını belirlemek için geçen hafta, parti örgütü ve sade vatandaşlara dönük bir anket çalışması başlatmıştı.
 Hafta başında Baykal"a sunulan anket sonuçlarında Kılıçdaroğlu 1. sırayı almış, Tekin 2., BM"deki görevinden 1 Mart"ta ayrılacak olan Kemal Derviş ise 3. olmuştu. Eski bakanlardan Ercan Karakaş da adaylık için çalışma yürütüyordu.
Parti kulislerinde, Tekin"in de İstanbul"da metropol ilçelerinden birisinden aday gösterileceği belirtiliyor.

AKP"lilerin korkulu rüyası
Kılıçdaroğlu"nun, son aylarda haklarındaki usulsüzlük iddialarını dile getirdiği AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ve Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat partideki tüm yönetim görevlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı.
Kılıçdaroğlu, TBMM"de “tarihi düello” diye nitelenen tartışma programına çıktığı Fırat"ın eski ortağı olduğu MENAS A.Ş."nin hayali ihracat yaparak devletten prim aldığını, bunun da faiziyle birlikte Danıştay kararıyla tahsil edildiğini, ayrıca şirket ürünlerini Hollanda"ya taşıyan TIR"da 89 kg eroin ele geçirildiğini açıkladı.
Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"le girdiği tele-vizyon düellosunda da doğalgaz sayacı alımında usulsüzlük yapıldığını açıklamış, bu programın sonunda Gökçek"in kamuoyu nezdinde puan kaybettiği yorumları yapılmıştı.

 İstifaya gerek yok
Seçim mevzuatı uyarınca Kemal Kılıçdaroğlu"nun 29 Mart"ta aday olabilmek için milletvekilliğinden istifa etmesine gerek bulunmuyor. Kılıçdaroğlu"nun, seçilememesi durumunda yeniden milletvekilliği yapmasının önünde de yasal engel yok. 29 Mart"ta Kılıçdaroğlu"nun ipi göğüslemesi durumunda sadece milletvekilliğinden istifasına ilişkin dilekçesinin usulen TBMM Genel Kurulu"nda okunarak oylanması gerekiyor.

MİLLİYET