AYDINPOST HABER/Hatice Karaaslan-CHP Milletvekili Aday Tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.Cumhuriyet Halk Partisi 12 Haziranda yapılacak genel seçimler için aday olan isimleri kamuoyuna tanıttı. Ön seçimde yarışa katılan birçok milletvekili aday adayı toplantıya katılıp birliktelik çağrısı yaptı. Ön seçimden sonra CHP’nin Aydın’daki hiçbir etkinliğine katılmayan CHP’nin tek milletvekili olan ve ön seçimde altıncı olan Fatih Atay milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına da mazeret göstererek katılmaması dikkat çekti. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantısında milletvekili adayları tek tek partililere ve basına tanıtılırken, adaylar sıralamaya göre kürsüye gelip konuşmalarını yaptılar. Toplantıda CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci “ Değerli arkadaşlar bundan kısa bir süre önce tanıtım toplantısı gerçekleştirmiştik. Bu olayı tekrara gerçekleştiriyoruz. Ayakta kalan arkadaşlardan özür diliyoruz. Bu kadar çok katılımın olacağını ümit etmiyordum. Demek ki CHP dimdik ayakta, herkes bizden işaret bekliyormuş. Hepiniz saolun var olun gücümüze güç kattınız” dedi.

Ön seçimde birinci sırada yer alan Bülent Tezcan, “12 Haziranda Türkiye’nin bugüne kadar başına gelen karanlık günleri sona erdirme inancıyla yıllardır bu mücadele azmiyle yürüyen koşan ve 13 Haziran sabahı CHP iktidarının aydınlık sabahına uyanmaya hazır sevgili CHP’ler merhaba. Değerli arkadaşlar hep birlikte bir ön seçim yaşadık. Öncelikle bütün örgüte teşekkür ediyoruz. CHP ‘ye yetki verildiğinde nasıl güzel bir liste çıkarabileceğini 3 Nisan günü sizler gösterdiniz. Sizleri kutluyorum, teşekkür ediyorum. Ama bir başka yere daha teşekkür borcumuz var. Aydında sizleri temsil edecek milletvekillerini çıkarma konusunda sizlere ve örgüt üyelerime güveniyorum. Genel Merkeze ve Sayın Kılıçdaroğlu’na da teşekkür ediyorum. Hedefimiz, 5, 6 ve 7 milletvekili çıkarmaktır. Aydın’da kimse birinci parti kimdir diye tartışmıyor. Herkes biliyor ki birinci parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir, dedi.

 Genel merkez kontenjan adayı Metin Lütfi Baydar, Aydın’da doğdum pek çok çalışmalarda bulundum Şimdi yine Aydın’da, doğduğum yerdeyim. 6,5 yıldır Süleyman Demirel üniversitesi rektörüyüm. Peki, neden ayrıldım? Memleketime olan hizmet aşkım, CHP halk koşusunda ona destek olmak için. Memleketime ve memleketlime hizmet şansı yakaladığım için çok mutluyum. Sizleri CHP iktidarında iki şeyin sözünü veriyorum. Öncelikle uygarlıklar beşiği Aydın’da öncelikle yeni iki üniversite kurulacak. Nazilli Sümer Üniversitesi, Söke’de ise Milet Üniversitesi kurulacak. Bu üniversitelerde 150 bin öğrencinin okuduğunu hayal ediyorum. Aydın’ı hak ettiği yere getirebilmek için bütün Aydınlılardan destek istiyorum. Bu düşüncelerle CHP’ye iktidara, Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakanlığa taşıma ümidiyle devrimciliğimin olanca ateşiyle sizleri kucaklıyorum” şeklinde konuştu.

CHP Üçüncü sıra milletvekili adayı Osman Aydın, “Çalışmalarımıza yoğun bir şekilde start verdik. Bazı söylemler bize biraz atılıyormuş gibi geliyor. Özellikle aile sigortasıyla ilgili kafalarda soru işaretleri var.1999 yılında Çine ciddi sorunlarla boğuşuyordu. Zamanında verdiğimiz sözlerin hepsini tuttuk. Aydın dünyanın en iyi coğrafyasına sahip. Ama mevcut iktidarlar ne yazık ki bu zamana kadar bunu değerlendiremediler. Aydındaki bu potansiyelleri en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” dedi.

CHP Dördüncü sıra milletvekili adayı Ferda Çağlar Erkut, bu yola iktidar partisi milletvekili olmak için yola çıktığını yenileyerek kadınlardan bugüne kadar verdikleri destekten daha fazlasını istedi. Ön seçimde yakaladıkları enerjiyi, sinerciye çevirmek zorunda olduklarını kaydeden Erkut, 12 Haziran akşamı iktidar sevinci yaşamak için herkesin çok çalışması gerektiğini belirtti.

2002 ve 2007 Milletvekili genel seçimlerinde CHP Aydın milletvekili adayı olan CHP’nin beşinci sıra milletvekili adayı Hüseyin Yıldız, “2002 ve 2007 seçimlerinde arka sıralarda yer almama rağmen birinci sıra milletvekili adayı gibi çalıştım. Bugünde ön seçimde partililerimiz bana beşinci sırayı koydu. Bugünde yine birinci sıra adayı gibi çalışacağım. CHP iktidarı için en ücra köşelere kadar girmeliyiz. Hiçbir kimseyi yok sayamayız. Aydın’da 120 bin Kürt’ten 80 binin oyunu alabiliriz. Fakat onların kapılarına gitmeliyiz. Daha önce ezberlerle halkın huzuruna çıkıyorduk. Bugün ise halkın karşısına projelerle gidiyoruz. Bunun için mutluyum. Hayali değil, milletin inandığı projelerle halkın huzuruna çıkmalıyız. Ankara’ya gidenlerde kişilerin, belediye başkanlarının değil, örgütün milletvekili olduğunu unutmamalı” dedi.

CHP’nin Aydın’daki son sıra milletvekili adayı Avukat Özlem Burcu Ugan Sevim ise eşinin Cumhuriyet savcısı olduğunu kendisinin ise Cumhuriyetin savunucusu olduğunu belirtti.

Toplantı sonunda kürsüye çıkan 6 milletvekili adayı ve İl Başkanı Hulisi Şahinci el ele fotoğraf çektirip birliktelik mesajı verdiler.

dsc_0090.jpg

dsc_0177.jpg

dsc_0084.jpg

dsc_0101.jpg  dsc_0119.jpg

dsc_0138.jpg