AYDINPOST HABER SERVİSİ/Hatice KARAARSLAN-Toplantıya CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, CHP İlçe Başkanı Barış Altıntaş, CHP Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Osman Aydın, ilçe belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri katıldı.

 

CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, toplantıyı yapmadaki amaçlarına değinerek, “12 Hazirandaki seçimden kısa bir süre geçti. Bu süre içerisinde biz genel olarak örgütümüzün durumunu tartışmak üzere tüm ilçelerimize yazı çıkartarak 15 Temmuza kadar ilçelerimizde 12 Haziran seçimlerinin genel bir değerlendirmesinin yapılmasını istemiştik. Ama bu süre dolmadan bugün toplanma gereğini duyduk. CHP içerisinde seçimlerden sonraki neticeleri tatmin edici bulmayan, örgüt içinde bunu tartışmak isteyen hatta bunu daha ileriye götürüp, kurultayın acil toplanıp kurultay tarafından değerlendirmesinin yapılmasını isteyen bir hareketin olduğunu bu konuda çalışmaların olduğunu tespit ettik. Ben bu konuda Genel Başkanımızın ve merkezimizin de onayını almak üzere bu konuda örgütümüzün düşüncelerini kurultay delegesi üyesi arkadaşlarımı da çağırdık, 12 Haziran seçimlerinin neticesini tartışmak ve böyle bir toplantıya kurultayın gerek olup olmadığını fikrini alarak bu toplantıyı düzenledik” şeklinde konuştu.

Şahinci, seçim döneminde teşkilatların çalışmalarından dolayı teşekkür ederek “2007’ye göre 2. parti konumumuzu 12 Haziranda yüzde 38’e çıkartarak 1. parti olduk. Ankara’da partimizin sesini duyuracak 3 milletvekili çıkarttık. 4.’yü gönderememenin burukluğunu yaşıyoruz. Siyasette durmak yok. Konumumuzu daha da iyileştirmek için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız” dedi. 

Toplantı sonra Aydın Cumhuriyet Halk Parti Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci'nin yaptığı yazılı açıklama ise şöyle;

    Toplantıya katılanların tümü Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’yla herhangi bir sorunlarının olmadığını Genel Başkanımızın 12 Haziran da yapılan Genel Seçimlerde olağanüstü bir gayretle çalıştığını bu bakımdan Genel Başkanımız hakkında örgütlerimizden en ufak bir eleştiri yapılmadığı hakkında birleştiler.

    Toplantımıza katılan 15 ilçe başkanı Genel Başkanımıza olan güvenlerini ifade etmelerinin yanında bu günlerde yapılması düşünülen olağanüstü kurultayın gereksiz olduğu ve toplanmak istenen imza çabalarının da yapılmaması yönünde görüş belirtiler.

   Belediye Başkanı ve İl Genel Meclisi üyelerimizde aynı görüşte olduklarını partimizin şuanda olağanüstü kurultaya gitmesinin doğru olmayacağı yönünde görüşlerini bildirdiler.

   Kurultay delegesi iki arkadaşımız Genel Başkanımızla ilgili hiçbir sorunu olmamalarına rağmen şuan da görev yapan MYK üyelerinden duydukları rahatsızlıkları dile getirerek olağanüstü kurultay yapılmasında sakınca olmadığı yönünde görüş belirttiler.

   Son konuşmaları milletvekillerimiz yaparak onlarda olağanüstü kurultayın bir yararı olmayacağı partimizin bundan sonrası için çalışmalarında birlik ,beraberlik ve bütünlük içinde önümüzdeki seçimlere odaklanmamız gerektiğini ifade ederek kurultayın tüzük tadilatından sonra normal süresinde yapılması gerektiği yönünde görüş belirtiler.

img_2483.jpg