Donanımı ve 28 bin 780 liralık başlangıç fiyatıyla iddialı olan aracın dizeli de geliyor. Türk otomotiv pazarı, geçtiğimiz yıldan itibaren önemli bir ivme kazandı. Bu ivme öyle etkili oldu ki beklentilerin çok üzerinde giden pazara fren yapma gereksinimi doğurdu.
 
Satışlardaki artışa rağmen Türk tüketicisinin sedan araçlara ilgisinde bir değişim görülmüyor. Yüzde 49'luk pay ile satılan her 2 araçtan biri sedan durumunda. Bunun farkında olan üreticiler de yepyeni modellerini, potansiyelini yüksek buldukları Türkiye'de satışa sunuyor. Türkiye'de en fazla tercih edilen sınıflar B ve C. C segmentinde tüm modeller yakın zaman içinde yenilenen bir model olmayacak. Fakat B sınıfı en hareketli günlerini yaşıyor. 
 
Hatchback modeli de bulunuyor
 
İlk adımı atan Honda, City modelini yenileyerek kozunu güçlendirmişti. Arkasından gelen Hyundai, geçtiğimiz aylarda pazara sunduğu Accent Blue ile rekabete katıldı. Şimdi de Chevrolet, yenilediği Aveo modeliyle işleri iyice kızıştırdı. Bu sınıfta en fazla aranan özelliklerden olan bagaj hacmi ve yakıt tüketimi disiplinlerinde oldukça başarılı olan yeni Aveo, markanın belirlediği başlangıç fiyatı ve zengin donanımıyla bir adım öne çıkıyor. Rakiplerinin aksine hem hatchback hem de sedan gövde tipiyle sunulan aracın başlangıç fiyatı 28 bin 780 lira. Sedan model ise 300 lira daha pahalıya satılıyor. Hyundai'nin 34 bin, Honda'nın ise 35 bin 500 liradan rekabet ettiği düşünüldüğünde Chevrolet'in planlarının işe yarayacağı görülüyor. Öte yandan 502 litrelik bagaj hacmi de Honda'dan (506 litre) küçük olsa da Hyundai'nin (465 litre) üzerinde. 
 
Dizel motor ekimde geliyor
 
Yenilenen Aveo'da kullanılan baz motor 1.2 litrelik benzinli ünite. 86 beygir güç ve 115 nm tork üreten bu motor, 5.5 litrelik ortalama tüketime sahip. Diğer benzinli ünite olan 1.4 litrelik motor ise 100 beygir güç ve 130 nm tork üretiyor. 6 ileri otomatik şanzıman seçeneği de bulunan bu motorun tüketimi ise ortalama 5.9 litre. Öte yandan Chevrolet, yeni Aveo ile birlikte pazara ilk defa sunulan 1.3 litrelik dizel motorlarını sunmaya hazırlanıyor. Ekim ayından itibaren standart olarak start&stop sistemiyle donatılan bu motorlar 75 ve 95 beygirlik iki farklı seçenek olarak ürün gamında yerini alacak. 
 
Donanım çok zengin
 
Son derece zengin bir donanımla sunulan araç, bir üst segmenti aratmayan güvenlik ekipmanlarına sahip. Baz donanımda bile ABS, BAS, TCS, elektronik stabilite kontrol programı (ESC), 8 hava yastığı, yokuşta kalkış desteği, follow me home ve cruise control standart olarak sunuluyor.
 
Rakipler ne durumda? 
 
Aveo'nun rakiplerinden Hyundai Accent Blue'da 1.4 litrelik benzinli ve 1.6 litrelik dizel seçenekleri bulunuyor. Benzinli motor 34 bin 100, dizel ise 40 bin 400 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Benzinli araç 5.9, dizel ise 4.4 litre tüketiyor. Honda City ise sadece 1.4 litrelik benzinli motorla satılıyor. Ortalama tüketimi 6 litre olan aracın başlangıç fiyatı ise 35 bin 550 lira.