Chanel şu anda dünya çapında 250 mağaza işletiyor. Chanel'in butiklerinin çoğunun bulunduğu büyük şehirlerde, alışveriş yapanlar turistlerin ve tarayıcıların bir karışımını içeriyor. Yani geri dönen müşterilerin randevuları olmadıkça, hizmet almak için uzun kuyruklara katılabilirler. Chanel CFO'su Philippe Blondiaux, Business of Fashion'a Chanel'in "en büyük meşguliyetinin müşterilerimizi ve özellikle de önceden var olan müşterilerimizi korumak olduğunu" söyledi. Müşterilere çok özel bir şekilde hizmet vermek için çok korunan butiklere yatırım yapacağız."

Seçkinlik lüks modanın kalbinde yatar ve özel mağazalara ve üst düzey hizmetlere geçiş, Chanel'in geçtiğimiz birkaç yıl içinde çantalarının fiyatlarını önemli ölçüde artırdığı stratejisiyle büyük ölçüde uyumlu. Chanel, güzellik dışında koleksiyonlarını çevrimiçi satmayan lüks evlerden biri. Şirket, 2021'de yüzde 50'lik bir gelir artışı ile 15 milyar dolara ulaştıktan sonra temettü ödeyen bir strateji olan öngörülebilir gelecekte e-ticareti kucaklamayacağını söyledi.

Karşılaştırmak gerekirse, Chanel'in ikonik 2.55 çantası 2019'da 7.000 dolardan daha ucuza mal oldu ve bugün Hermès'in Birkin ve Kelly serileriyle uyumlu olarak 10.000 dolara satılıyor.

Chanel yaptığı açıklamada yılın ilk beş ayında çift haneli büyümesini sürdürdüğünü ve dünyanın geri kalanındaki güçlü performansının Rusya ve Çin'deki mağazaların kapanmasını telafi ettiğini söyledi. Fransız lüks evi, yerel müşteri tabanından gelen tüm ürün gruplarındaki güçlü talebin desteğiyle gelirlerinin 2021'de 2019'a kıyasla yüzde 22,9 artışla 15.6 milyar dolarlık rekor bir seviyeye ulaştığını bildirdi. Bu arada, işletme karı %57.5 artışla 5.46 milyar$'a yükseldi. Chanel'in CFO'su Philippe Blondiaux, şirketin Rusya'daki faaliyetlerini askıya almasına neden olan Ukrayna'daki savaşa ve Çin'de yenilenen karantinalara rağmen şirketin 2022'de şimdiye kadar çift haneli bir büyüme oranını koruduğunu söyledi.

Kaynak: Harper’s Bazaar