Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AGC Başkanı Mustafa Çezik, KOSGEP yasasında değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu tarafından kabul edilerek TBMM Genel Kurulunda görüşüldü ve görüşmeler sonucunda teklifin kabul edildiğini hatırlattı. Çezik; yeni tasarıya göre KOSGEP Kuruluş Kanununun 1. maddesinde yer alan "Küçük ve orta ölçekli sanayi kesiminin" ibaresinin "İşletmeler" olarak, "Sanayinin çeşitli alt sektörlerinde" ibaresinin ise "değişik sektörlerde" olarak değiştirildiğini anımsattı. Yapılan değişiklikler ile KOBİ statüsü içine sadece sanayi kesimi değil, tüm sektörler alınacağı için yerel medya kuruluşları da bu tanım içinde yer aldığından KOBİ sayılabileceğine dikkat çeken Çezik, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Nazmi Bilgin"in Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a bir mektup göndererek, KOSGEP Yasasında yapılan değişiklik nedeniyle yerel medya adına teşekkür ettiğini duyurdu.
TGF"nin yıllardır yerel gazetelerin sadece resmi ilan desteği ile ayakta durmalarının sakıncalarını anlatmaya çalıştığına işaret eden AGC Başkanı Mustafa çezik, “Yerel medyanın yatay değil dikey büyümeye geçmeleri gerektiğini savunuldu. Yerel basının kendi ayakları üzerinde durması, dikey büyüme ile yerelden bölgesele geçiş yapması toplumda demokrasi bilincinin daha iyi yerleşmesi adına sevinç vericidir.
KOSGEP Yasasında yapılan değişiklik ile yasadan yararlanacaklar ile ilgili sınırların genişletilmesi yerel medya açısından bakıldığında sadece ekonomik bir iyileştirme değil, toplumun gelişmesi yönünden de önemli bir sosyal duyarlılık olmuştur” dedi.