AMASYA'nın Suluova İlçesi'nde oturan 3 çocuk annesi 20 yaşındaki A.B.A., kaçıp ablasının yanına geldiği Samsun'da, kendisiyle zorla ters ilişkiye girdiğini iddia ettiği kasap eşi 34 yaşındaki Cengiz A.'yı polise şikayet etti. Gözaltına alınan Cengiz A., sevk edildiği Adliye'de çıkarıldığı nöbetçi mahkemece `basit yaralama ve eşe cinsel saldırı' suçundan tutuklandı. A.B.A., "Cezasını çeksin" dedi.

5 yıllık evli olan ve 3 çocukları bulunan çift, 28 Temmuz gecesi birlikte Cengiz A.'nın 34'üncü doğumgününü kutladı. Çift birlikte alkol aldı. Ardından Cengiz A., eşiyle ters ilişkiye girmek istedi, genç kadın bunu reddetti. Sinirlenen Cengiz A., kendisine karşı koyan eşiyle zorla ters ilişkiye girdi. Bunun üzerine A.B.A., evi terk edip Samsun'da oturan ve eşinden boşanmış olan ablası 33 yaşındaki İlknur Ç.'nın yanına gitti.

Dün Samsun'a gelen Cengiz A., eşinin kaçırıldığını iddia edip karakola başvurdu. Polisler, A.B.A.'nın kaldığı Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki ablasının evine gitti. Burada abla- kardeş olayın kaçırma olmadığını anlattı. A.B.A., eşinin kendisiyle zorla ters ilişkiye girdiğini, kendisinin ondan şikayetçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine karşı şikayet nedeniyle Cengiz A. gözaltına alındı. Cengiz A., ifadesinde suçsuz olduğunu ileri sürdü. Cengiz A., polisteki sorgusunun ardından Adliye'ye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Cengiz A., çıkarıldığı nöbetçi mahkemede, suçsuz olduğunu, ilişkilerinde hiçbir zorlama olmadığını söyledi. Cengiz A., ifadesinin ardından da TCK'nın 86/2'nci maddesine göre `basit yaralama', TCK'nın 102/2'nci maddesine göre de `cinsel saldırı' suçundan tutuklandı. Cengiz A. her suçtan, toplam 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Abla İlknur Ç.'nın iddiasına göre, eniştesinin 1.5 yıl önce de kardeşiyle ters ilişkiye girmek istediğini, bu yüzden mahkemelik olup, araya yakınlarının da girmesi nedeniyle barışıp 3'üncü çocuklarını dünyaya getirdiklerini söyledi.

Eşinin tutuklanmasından sonra ablasıyla birlikte Adliye'den ayrılan A.B.A. "Cezasını çeksin" dedi. Tutuklanan ve polisler arasında cezaevine götürülen Cengiz A. ise basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.
Vatan