CSKA Moskova"dan sezon sonuna kadar kiralanan, inişli-çıkışlı grafik çizse de sahada varını-yoğunu ortaya koymaya çalışan Caner Erkin, hırsının ve gençliğinin bedelini para cezası ile ödeyecek gibi gözüküyor. 18 Şubat"ta Madrid"de oynanan ve 1-1 sonuçlanan Atletico maçının 36. dakikasında çok hata yaptığı gerekçesiyle oyundan alınan, bunun üzerine teknik direktör Frank Rijkaard"a tepki gösteren Caner, önceki gece Ali Sami Yen"deki rövanşta iki sarı karttan atılınca bir anda hedef haline geldi. Sarı kartı olmasına karşın, 81. dakikada gereksiz yere yaptığı bir hareketle takımını 10 kişi bırakan genç futbolcu, UEFA Avrupa Ligi"nden elenmenin en büyük nedeni olarak gösteriliyor.

Teknik direktör Frank Rijkaard"ın bu yönde bir talebi olmamasına karşın, Galatasaray Yönetimi"nin salı günü yapacağı toplantıda bu konuyu masaya yatıracağı ve tartışacağı belirtildi. Caner Erkin"e yüklü bir para cezasının çıkabileceği ya da son kez sert bir şekilde uyarılacağı ifade edildi. Solak futbolcunun sezon sonunda bonservisinin alınıp alınmaması kararında da, bundan sonraki davranışlarının belirleyici rol oynayacağı vurgulandı.

Herkesten özür diledi
Oyundan atıldıktan sonra kalan dakikaları üzgün ve endişeli şekilde izleyen genç futbolcunun, soyunma odasında hem hocasından, hem de takım arkadaşlarından özür dilediği bildirildi.

Raşit Altun

Mini Yorum

Batıyor ama acıtmıyor!

"Cadı avı"nı alışkanlık haline getirenler, Atletico elenişinin faturasını, oyundan atıldığı için Caner"e kesmeye çalışıyor. Ama siz onlara kulak asmayın ve kendinizi onun yerine koyun. Gencecik bir insansınız. Bir şekilde yaşam sizi henüz çocukken Moskova"ya savurmuş... Sonra bir fırsat çıkıyor karşınıza, Türkiye"nin prestij markasında forma giyme şansını yakalıyorsunuz. Ama bunun 3 ay sonrasının garantisi yok! Takıma ne kadar fazla verirseniz, o oranda devam etme şansınız olacak! Bu nedenle, Caner"in bazen takıma zarar verici bu tür aşırı istekli davranışları "şimdilik" normal karşılanmalı! Anormallik, Caner"i bir kenara çekip konuşmayan, onun da ötesinde psikolojik destek vermeyi düşünemeyenlerde olabilir. Çare, ceza değil yani... Kaldı ki, önceki gece Galatasaray turu geçseydi eğer, bu onun yarattığı, hakemlerin eyyam birliği ederek görmezden geldiği penaltı sonucunda olacaktı! İşte böylesi, maçın gidişatını her an değiştirebilecek yetenekte, genç, hırslı, güçlü, işlenebilir değerli bir maden Caner.