KONYA'da geçen yıl, 2 kedisine kötü davrandığı iddiasıyla 7 ve 8 yaşlarındaki üvey kardeşlerini zehirledikten sonra kemer ve eşarpla boğarak öldüren 30 yaşındaki Fatma Yeşil'e, 2 kez ömür boyu hapis cezası verildi. Fatma Yeşil, duruşmadaki son savunmasında, "Ben öldürmedim, onları cezalandırdım" dedi.

Olay, 7 Temmuz 2008 günü merkez Meram İlçesi Yaka Mahallesi Köyceğiz Caddesi'nde meydana geldi. Beslediği 2 kedisine kötü davrandıkları gerekçesiyle, üvey kardeşleri 8 yaşındaki Halil İbrahim Yeşil ve 7 yaşındaki Esra Yeşil'i önce tarım ilacıyla zehirleyip, ardından kemer ve eşarpla boğarak öldürdüğü iddia edilen Fatma Yeşil, olayın ardından tutuklanmıştı. Olay anında, çocukların annesi görme engelli olan Atiye Yeşil'in de evde olduğu, sesleri çıkmayan çocuklarına dokunarak öldüklerini anladığı ortaya çıkmıştı. 3 Haziran 2009 tarihinde yapılan duruşmada mütaalasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Fatma Yeşil'in üvey kardeşlerini öldürmek için önce tarım ilacı verdiğini, ölmediklerini görünce kemer ve eşarp ile iki çocuğu boğarak öldürüdüğünü söyledi. Savcı, Fatma Yeşil'in akıl sağlığının yerinde olduğunu ve 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugünkü karar duruşmasına tarafların avukatları ve tutuklu sanık Fatma Yeşil katıldı. Fatma Yeşil'in avukatı, savunmasında Yeşil'in bu cinayetleri işlemediğini söyleyerek, "Benim müvekkilim üvey kardeşlerini öldürmemiş, sadece cezalandırmıştır. İki çocuğu kimlerin öldürüdüğü belli değildir. Fatma Yeşil'in üvey kardeşlerini cezalandırmasının sebebi de kedilerine kötü davranmaları değil, evin içerisine tuvaletlerini yapmalarıdır" dedi.

Son sözü sorulan Fatma Yeşil de avukatının sözlerine katıldığını belirterek, "Ben öldürmedim, onları cezalandırdım" dedi.

Mahkeme heyeti, kardeşlerini kasten öldürdüğüne karar vererek Fatma Yeşil'i 2 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. / DHA