Çocukların piliç satan iş yerine bombalı saldırısı ile içinde müşterilerin bulunduğu bir markete molotof kokteyli atıp balta ile saldırmaları ve market çalışanlarının alevlerden kıl payı kurtulmaları güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Siteler Mahallesi 141. Cadde üzerinde bulunan bir market ile piliç satan bir iş yeri ve Selçuklar Mahallesi’nde 5 aracın kundaklanması ile 4 aracın kundaklama girişimi ile ilgili olarak çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar sonucu 4 çocuk gözaltına alındı. Gözaltına alınan çocuklardan H.A.(17) ve Ü.T’nin (17) daha önce terör eylemlerine karıştıkları gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Pozantı Cezaevi’ne gönderildikleri ancak 'Taş Atma Yasası' olarak bilinen kanundan yararlanarak serbest bırakıldıkları öğrenildi.

ÇALIŞANLAR VE MÜŞTERİLER YANMAKTAN KIL PAYI KURTULDU
Öte yandan H.A ve Ü.T’nin de aralarında bulunduğu terör örgütü yandaşlarının piliç satan iş yerine el yapımı bomba atması, içinde müşterilerin bulunduğu bir markete molotof kokteyli ve balta ile saldırıp yakmaları, çalışanların ve müşterilerin alevlerden kıl payı kurtulmaları güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, tekmelerle piliç satan iş yerine saldıran 2 kişiden Ü.T elindeki bombayı iş yerine atarken Ş.İ. ise molotof kokteyli atarak kundaklanmasına neden oldu. Diğer bir saldırı olayı ise bir markete gerçekleştiriliyor. İçinde müşterilerin bulunduğu markete gelen terör örgütü yandaşlarından biri cama baltayla saldırarak kırdı. Örgüt yandaşları marketin içine yanıcı madde dökerken H.A’nın attığı molotofla ortalık bir anda alevler içinde kalıyor. Marketin içindeki müşteriler ve çalışanlar büyük bir panik yaşayıp kendilerin dışarı atarken anahtar almak için kasaya dönen bir çalışan ise yanmaktan kıl payı kurtuluyor. Öte yandan Ü.T. ve H.A.’nın terör örgütü elebaşının doğum günü olan 4 Nisan’da Şanlıurfa’ya giderek bindikleri aracın arkasında örgütün sözde bayrağı açtıkları görüntüler ele geçirildi. Yapılan çalışmalar sonucu göz altına alınan Ü.T., H.A, S.İ. ve Z.E. adliyeye sevk edildi. Çocuklar adliyeye sevk edilmeleri sırasında gazetecilere saldırmaya kalktı