Bir sanatçı var ki vatana ihanetten 3 yıl 9 ay ceza almış dolayısı ile yurtdışına kaçmış. Eğer vatana ihanete saygı gösteriyorsan, cezaevlerindeki vatana ihanette olanları da utanmazsan ziyaret et.

İSTANBUL"da partililerle bayramlaşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu"nun, Paris"te Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney"in mezarlarını ziyaret etmesini eleştirdi. Bahçeli, “Bir sanatçı var ki vatana ihanetten 3 yıl 9 ay ceza almış dolayısı ile yurtdışına kaçmış. Eğer vatana ihanete saygı gösteriyorsan cezaevlerindeki vatana ihanette olanları da, utanmazsan ziyaret et” dedi. Ak Parti ve CHP"ye ağır eleştirilerde bulunan Bahçeli şöyle dedi:

Ak Parti"ye

Önce Kürt açılımı, sonra PKK açılımı, halktan aldığı tepkiler sonucu şimdi milli birlik ve kardeşlik projesi olarak takdim edilen açılım süreci başlatılmıştır. Bu sürecin sonuca ulaşabilmesi PKK"nın siyasallaşmasına zemin hazırlayabilmesi için bazı adımların atılması zaruri hale gelmiştir. Bunu fark eden AKP bazı çevrelerin telkini ve yol göstericiliği ile bir Anayasa değişikliği yapma ihtiyacı duymuştu. Bu anayasa değişikliği gerçekleştirilmiştir ama nasıl gerçekleştirilmiştir, sonucu nereye doğru gitmektedir, gelecekte Türkiye"nin hangi baş ağrılarına sebep olacaktır bunu da çok iyi bilmemiz gerekmektedir.

Kılıçdaroğlu"na

Sosyal Demokratların toplantısına gidebilirsin, görüşmelerde bulunabilirsin, ama sağın solun dolduruşuna gelerek iki sanatçının kabrini ziyaret ederken çok düşünmelisin. MHP olarak sanatçılara saygımız yüksektir. Ancak öyle dönemler vardır ki toplumun aydınlatılması görevi üstlenmiş bu insanlar siyasi istismara vesile olmamalıdır. Bunları görüyoruz. CHP"nin Paris"te kabirleri bulunan sanatçıları ziyaret etmesi bize göre onların kendi anlayışıdır. Saygı duyarız, ama bir de bu sanatçıların öteki yüzünü görmek lazım. Bir sanatçı var ki vatana ihanetten 3 yıl 9 ay ceza almış dolayısı ile yurt dışına kaçmış. Eğer vatana ihanete saygı gösteriyorsan, cezaevlerindeki vatana ihanette olanları da utanmazsan ziyaret et. Bir sanatçı var ki bir film çekiminde akşam eğlence için Adana"nın Yumurtalık İlçesi"nde gazinoda eğlenirken orada bulunan Yumurtalık hâkimini bir silah denemesi ile öldürüp ondan sonra yurtdışına kaçmıştır. O zaman bu millet der ki Paris"e gidip o sanatçının kabrini ziyaret ediyorsan Yumurtalık hakimi Safa Mutlu merhumun da ailesini ve kabrini ziyaret et.

Küskünlere

Zaman, gözün üstünde kaş var, şu şöyleydi bu böyleydi tartışmasına son verme zamanıdır. MHP"nin ne kadar yanlışı, hatası, günahı varsa bu hatayı, günahı kabullenen bir genel başkan var. Davandan hesap sorma. Davaya inananlardan hesap sorma. Soracağın hesabı Genel Başkan"dan sor. Eğer kucaklaşma zamanı ise gelin kucaklaşalım. Hesap verme zamanı ise gelin hesabınızı da benden alın diyorum. Ama Türkiye"nin nereye gideceğini, nereye sürükleneceğini, kimlerin projesi ile Türkiye"nin bölünmesinin cesaretlendirileceğinin farkına var ve bu gidişatın vebalini üstlenme.

İstanbul bayramlaşması

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı"nın üçüncü günü İstanbul"da Grand Cevahir Otel"de partililerle bayramlaştı. Bahçeli yaklaşık 1 saat süren konuşmasında iktidarı ve ana muhalefeti sert sözlerle eleştirdi. Genel Başkan Bahçeli"nin törendeki konuşmasını özellikle kadınlar ve gençler büyük bir ilgi ve coşkuyla takip etti.