Murat Sağlam (31), 2002 yılında işlenen cinayetin hükümlüsü olarak Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi"ne konuldu. Cezaevine girdiği sırada Anadolu Üniversitesi (AÜ)Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Sağlam, mezun oldu. Geçen yıl açık cezaevine geçen Sağlam, ÖSS"ye girdi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi Bölümü"nü kazandı. 2005"de Biga"da bir cinayetin hükümlüsü Okan Şahin (21) de bir taraftan AÜ Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü 3. sınıfta okurken, geçen yıl girdiği sınavda ÇOMÜ Yüksekokulu Muhasebe Bölümü"nü kazandı.

Umutlarımız var
İkinci üniversiteye kaydını yaptıran Okan Şahin ile Murat Sağlam, “Cezaların İnfazına Dair Tüzük” ün 106. maddesi uyarınca verilen izinle, öğrenimlerini devam ediyor. Şahin, “Dört duvar arasında da olsak hedef ve umutlarımız var” derken, 18 ay sonra cezası bitecek olan Sağlam, “Çıktıktan 1 ay sonra okuldan mezun olacağım. Mezuniyet kepini dışarıda atacağız inşallah” diye konuştu.

Çanakkale Cezaevi"nde ikisi de cinayetten hükümlü Murat Sağlam ikinci üniversitesine, Okan Şahin ise aynı anda 2 üniversiteye devam ediyor.