Cezaevi Eğitim Şubesi ile Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler tarafından hazırlanan 19 Mayıs Orotoryosu ve zeybek oyunları ilgiyle izlendi. Gösteri sonunda tutuklu ve hükümlülerin yakınları ile buluşması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi"nde düzenlenen gösteriye Aydın Vali Vakili Celal Ulusoy, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, İl Jandarma Komutanı Kurmay, Cumhuriyet Savcıları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan, Cezaevi Müdürü Yavuz Urş, hükümlü ve tutukluların yakınları ve davetliler katıldı.
Etkinlikte Cezaevi"nde kalan hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan 19 Mayıs Orotoryosu ilgiyle izlendi. Etkinlikte tarihteki Türk Devletleri"nden Cumhuriyet"in kuruluşuna kadar geçen tüm evreler izleyicilere sunuldu. Türk Milleti"nin Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı"nda verdiği mücadelenin işlendiği orotoryonun tamamen tutuklu ve hükümlüler tarafından hazırlanıp oynandığı bildirildi
Orotoryonun ardından yine cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler, davetlilere zeybek oyunları sergiledi.
Törenin ardından yakınları ile buluşan tutuklu ve hükümlülerin hasret gidermeleri duygusal anların yaşanmasına neden oldu.