Kuşadası'nda, 2,5 yıl önce düzenlenen bir operasyonda işadamlarına gözdağı vermek için iki masum insanın boğazlarını keserek öldürmek suçundan tutuklanan ve Buca 2 No'lu F Tipi Cezaevine konulan Salih Sayhan, cezaevi görevlileri tarafından kaldığı koğuşta öldürülmüş halde bulundu. Olayla ilgili aynı davada yargılanan ve çete lideri olarak anılan Nusret A.'nın bu cinayeti işlediği ileri sürüldü. Sayhan'ın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı ekipler, 25 Ekim 2008 de Nusret A.'nın ele başılığını yaptığı ileri sürülen organize suç örgütüne yönelik olarak Kuşadası'nda gerçekleştirdiği operasyonda, Salih Sayhan'ın da aralarında yer aldığı 10 kişiyi ruhsatsız 2 tabanca, uyuşturucu hap, vekaletnameler ve 55 bin lira nakit parayla yakalamıştı. Suç örgütü üyelerinin Kuşadası'nda bazı işadamlarını korkutmak amacıyla gözlerinin önünde matbaa işçisi Hüsreddin Özçelik ve temizlik
işçisi Gürkan Yılmaz'ı boğazlarını keserek öldürdükleri iddia edilmişti.
Nusret A.'nın, 1997 yılında Malta Hava Yollarına ait bir yolcu uçağını Malta-İstanbul seferini yaparken 74 yolcu ve 6 mürettebatla Almanya'ya kaçıran ve hemşehrisi olan Mehmet Ali Ağca'nın durumunun düzelmesi için dünya kamuoyunun ilgisini çekmek amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini söyleyen kişi olduğu da belirlenmişti.
DOSYASI KABARIK ÇIKTI
Kuşadası'nda tüyler ürperten cinayetlerin baş sanığı Nusret A.'nın suç dosyası oldukça kabarık çıktı. Nusret A., 9 Haziran 1997'de Malta Hava Yolları'na ait uçağı Almanya'nın Köln kentine kaçırarak Mehmet Ali Ağca'nın serbest bırakılmasını talep etmişti. Alman polisine teslim olan Nusret A.'nın 26 Nisan 1997'de de İzmirli tekstilci ve gelinlikçi Tahsin Kahyaoğlu'nu kaçırdığı ortaya çıkmıştı.
Nusret A., Kahyaoğlu'nun askerdeki oğlu Ahmet'i ziyaret için gittiği İstanbul'da 4 arkadaşı ile kaçırıp işkence sonucunda toplam 16 milyar lira değerinde 13 senet imzalattığı belirlendi. Zorbalar, işadamına ait Mercedes otomobilin kayıtlarını da zorla üzerlerine geçirip, sessiz kalması için aile fertlerini de tehdit ettikleri tespit edilmişti.
Nusret A., son olarak 25 Ekim 2008 tarihinde masum iki insanın boğazlarının kesilmesi ve işadamlarından bu cinayetlerle ilgili haraç istenmesi olayında çete lideri olarak yer almış ve tutuklanmıştı.