İki polis memuru nezaretinde E Tipi Cezaevine teslim edilmek için getirildiği sırada polis aracının önü 15 kişi tarafından kesildi. Araçta bulunan polis memurlarından Celal Kaplan’ın kafasına mermer ile vuran şahıslar diğer polisi ise etkisiz hale getirdikten sonra İnce’yi bir araca koyarak kaçırdı.

Olay, Merkez Nilüfer ilçesi Minareli Çavuş Mahallesi’nde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi önünde dün akşam saat 18.30 sıralarında meydana geldi. İnegöl ilçesinde uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hakkındaki hapis kararı Yargıtay tarafından onanan Aygün İnce, dün polis tarafından gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı. İnce, İnegöl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen iki polis memuru nezaretinde Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Cezaevi giriş kapısına yanaşan polis aracının önü Aygün İnce’nin yakınları olan 15 kişi tarafından kesildi. Şahıslar polis aracında bulunan Celal Kaplan isimli polis memurunun kafasına mermer ile vurup yaraladıktan sonra diğer polis memurunu ise etkisiz hale getirerek İnce’yi başka bir araca bindirerek kaçırdı. Çevrede devriye gezen polis ve cezaevinde görevli jandarma ekiplerinin müdahalesi sonucu saldırı olayına karışan üç kişi gözaltına alınırken, diğer şahıslar ise iki ayrı otomobille olay yerinden kaçtı.

Yaşanan arbedede başına mermer ile vurularak yaralanan polis memuru Celal Kaplan, ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Şüphelilerin yakalanması için şehrin giriş ve çıkış yolları ekipler tarafından kesilerek şüpheli araçlar tek tek durdurularak kontrol edildi.

Polis memuru Celal Kaplan’ı ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ”İnegöl ilçesinde uyuşturucu ticareti yapmaktan hüküm giymiş ve Yargıtay tarafından cezası onanmış Aygün İnce isimli kadın, ekiplerimiz tarafından yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmış. Şahsı cezaevine teslim etmek için getiren arkadaşlarımızın önü bu kişinin yakınları olan 15 kişi tarafından kesilmiş, arkadaşımız kafasına sert bir cisim ile vurularak yaralanmış ve hükümlü şahıs başka bir araçla cezaevi kapısından kaçırılmış. Saldırıyı yapanlardan üç kişi tarafımızdan yakalandı diğer şahısları yakalamak için çalışmalar başlattık en kısa sürede yakalayacağız. Polis memurunun kafatasında çatlaklıklar oluşmuş ancak hayati tehlikesi bulunmuyor" dedi.