16 Haziran günü gece saat 23.00 sıralarında Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan C 15 koğuşundaki mahkumlar, aralarında çıkan tartışma sonucu isyan çıkararak koğuşu ateşe vermişlerdi. Çıkan yangında 13 mahkum hayatını kaybederken, 5 mahkum da yaralanmıştı.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Şanlıurfa'ya gelen mahkum yakınları, yakınlarını görmek için cezaevi önünde yoğunluk oluşturdu. 2 gündür cezaevi önünde beklediklerini dile getiren mahkum yakınları, "2 gündür buradayız. Televizyondan edindiğimiz bilgiye göre 15 gün açık görüş dediler bize. Fakat şu anda cezaevi yönetimiyle görüştüğümüzde kapalı görüş diyorlar ve hala içeri alınmadık. Yakınlarımız içerde hayatta olup olmadıkları hakkında hiçbir bilgimiz yok. Telefonla da görüştürmüyorlar bizi. Bu konunun bir an önce yetkililer tarafından çözülmesini istiyoruz" dediler.
Batman'dan cezaevindeki kaynanası ve iki baldızını görmek için Şanlıurfa'ya gelen Halil Bilge, "Ben Batman'dan geliyorum. Şu an cezaevinde iki baldızım ve kaynanam yatıyor. Onların hayati tehlikesinden endişe ediyorum, inşallah cezaevine girdikten sonra hayati tehlikelerinin olmadığını öğrendiğim zaman bir kurban adayacağım" diye konuştu.

Bu arada, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da cezaevini ziyaret etti. Ağbaba, çıkışta basına bir açıklama yapacak.