Aydın Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği"nin işbirliği ile Aydın"daki “Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Fosil yakıt tüketiminde yaşanan atışa dikkat çekmek için gerçekleşen etkinliğin startını Aydın Vali Mustafa Malay verdi. Atatürk Meydanı"nda gerçekleşen etkinliğe Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, TEMA gönüllüleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte konuşan Vali Mustafa Malay, bisiklet kullanmanın ayrı bir tutku oldu söyledi. Sadece çocuk ve gençlerin değil aynı zamanda büyüklerinde bisiklet kullanımına önem vermesi gerektiğine işaret eden Malay, artan araç sayısı ve yakıt tüketiminin bir takım sorunlarını da beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Trafik sıkışıklığının artması nedeniyle kaza sayılarında da gözle görülebilir bir oranda artış olduğunu belirten Malay, “Şu anda sokak ve caddelere baktığınızda bir araba içerisinde tek kişi, bazen 2 kişi görebilirsiniz. Özellikle büyük kentler başta olmak üzere böyle olunca ulaşım çok masraflı oluyor. Ve yolar da artık trafiği taşımıyor. Bakıyorum esnafımız evi yakın. Arabasını almış getirmiş dükkanının önüne park ediyor. Böyle olunca hem müşteri alışveriş yapamıyor, hem trafik tıkanıyor hem de lüzumsuz yere masrafa giriliyor. Artık ülke olarak bisiklet ve motosiklete alışmamız lazım. Avrupa ülkelerine baktığınız zaman herkes sabahın erken saatlerinden itibaren işine bisiklet ile gidiyor. Motosiklette yakıt tükettiği için, bisiklet bu yönüyle daha avantajlı. Bu nedenle ben tüm vatandaşlarımızı bisiklet kullanmaya, eğer yolları uzaksa motosiklet kullanmaya çağırıyorum. Bu uygulanırsa lüzumsuz yere yapılan masraflar azalır. Böylece hem ulaşım sorununu çözmüş hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlamış oluruz. Kimse boşu boşuna o arabaları kullanıp benzin tüketerek yolları trafiğe kapatmasın" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, il merkezinde açılan bisiklet kullanımı kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları Vali Malay tarafından verildi. Daha sonra bisikletiyle tura katılacak olan grubun önüne geçen Malay, bir süre grupla birlikte hareket ederek onlara faaliyetlerinde destek verdi. Atatürk Meydanı"ndan başlayan bisiklet turu; Adnan Menderes Bulvarı gidiş-dönüş istikameti, Kıbrıs Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi güzergahından devam ederek, başlangıç noktası olan Atatürk Meydanı"nda sona erdi.