Hazırlanan program dahilinde 3 Haziran 2010 Perşembe günü Albayrak Caddesi"nde sembolik temizlik gerçekleştirilecek. Belirlenen okullardan yaklaşık 30 öğrenci çevre gönüllüleri ile birlikte Söke Belediye Bandosu eşliğinde Albayrak Caddesi"nde temizlik yapacaklar. Aynı gün öğrenciler Harikalar Dünyası Parkı"nda piknik yapacak.
4 Haziran Cuma günü gerçekleşecek Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çevre Yürüyüşü yapılacak. Hükümet Meydanından başlayacak yürüyüş, İstasyon caddesi güzergahından Atatürk Parkı"nda son bulacak. Atatürk Parkı"nda çevre günü kutlama programı gerçekleştirilecek.
OKULLARIN KATKISI BÜYÜK
Söke"de faaliyet gösteren okullar Çerce Günü etkinliklerine büyük ilgi gösteriyor. Okulların çevre kulüpleri başta olmak üzere öğrenciler topladıkları kağıt ve atık pilleri Söke Belediyesi"ne teslim ediyor. Bu okullardan biri de Atatürk İlköğretim Okulu oldu. Atatürk İlköğretim Okulu topladığı çok sayıda atık pil ve kullanılmış kağıdı Söke Belediyesi"ne teslim etti. Diğer taraftan çevre günü etkinlikleri kapsamında tüm okullar arası atık pil ve bitkisel atık yağ toplama yarışması düzenlenirken; en fazla atık pil veya bitkisel atık yapı toplayan okullar ödüllendirilecek. iha